Ελλάδα - Ισπανία 0-5: Διασυρμός και τώρα ελπίζει σε θαύμα (highlights)

Η Εθνική Νέων γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 από την οχτώ φορές πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη ηλικία, Ισπανία για τη 2η αγωνιστική του Euro U19 στη Μάλτα και τώρα ελπίζει σε ένα θαύμα για να προκριθεί στα νοκ άουτ.

Ελλάδα - Ισπανία 0-5: Διασυρμός και τώρα ελπίζει σε θαύμα (highlights)

Μία από τα ίδια για την Εθνική Νέων. Το συγκρότημα του Τάσου έψαχνε την αντίδραση απέναντι στην Ισπανία, ωστόσο γνώρισε τον διασυρμό με το εμφατικό 5-0 (4-0) ημίχρονο και πλέον ελπίζει σε ένα μικρό... θαύμα.

Συγκεκριμένα, θέλει να κερδίσει η Ισλανδία τη Νορβηγία και την 3η και τελευταία αγωνιστική του Euro U19, να επικρατήσει των Ισλανδών ώστε να προκύψει τριπλή ισοβαθμία.

Ισπανικός «βομβαρδισμός»

Παρά το γεγονός πως η Εθνική μας μπήκε δυνατά και μόλις στο 2' ο Σμυρλής αστόχησε από πλεονεκτική θέση, η Ισπανία «καθάρισε» το ματς σε διάστημα οχτώ λεπτών. Ο Μπαρμπέρα με δυνατό σουτ στο 11' άνοιξε το σκορ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Άνχελ με ωραίο μπάσιμο στην περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των «Ρόχας».

Στο 17' ο Παλάσιος νίκησε τον Μπότη και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη δεύτερη σερί νίκη των Ισπανών ενώ ο Μπαρμπέρα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο φινάλε του α' μέρους έκανε το 0-4.

Από εκεί που σταμάτησαν...

Ο Θέος προσάθησε να μαζέψει λίγο τα πράγματα και με διπλή αλλαγή στο δεύτερο 45λεπτο, άλλαξε τον σχηματισμό σε τριάδα στην άμυνα. Ακόμα και έτσι η Ελλάδα έδειχνε ανήμπορη απέναντι στην οχτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο 57' δέχθηκε ένα ακόμη γκολ.

Ο Κάσας με εξαιρετική κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Έλληνα πορτιέρε και πρόσθεσε το... κερασάκι στην τούρτα στη νίκη πρόκριση της ομάδας του, η οποία κυνηγάει το τρόπαιο ύστερα από το 2019!

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα (εκτός από τα πρώτα λεπτά) να απειλήσει την αντίπαλη εστία και μοιραία βρίσκεται πλέον με το ενάμισι πόδι εκτός της διοργάνωσης.

Οι ενδεκάδες...

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μπότης, Κεραμίτσης, Δεληγιάννης, Προδομίτης, Γεωργιάδης, Συμεωνίδης (46' Καλογερόπουλος), Σταυρόπουλος (46' Τσίκας), Κόττας (36' Νικολάου), Σπυράκος, Σμυρλής (74' Αποστολάκης), Τζήμας (85' Γκολφίνος).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Χοσέ Λάνα): Ιριμπάρνε, Φρεσνέδα, Κάσας, Γκασιορόφσκι, Βάλε, Γκονζάλο (46' Ντ. Ροντρίγκες), Άνχελ (66' Ντιαό), Παλάσιος (66' Πουγιόλ), Ντάνι Πέρεθ, Άκομαχ (72' Ομορόντιον), Μπαρμπέρα