Euro U19: Πρόκριση για την Πορτογαλία, διέλυσε 5-1 την Ιταλία (highlights)

Η Πορτογαλία εξέθεσε την Ιταλία με το εμφατικό 5-1 στη δεύτερη αγωνιστική του 1ου ομίλου του Euro U19 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Πολωνίας (2-0) επί της Μάλτας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Euro U19: Πρόκριση για την Πορτογαλία, διέλυσε 5-1 την Ιταλία (highlights)

Σε σόου μετέτρεψε η Πορτογαλία την αναμέτρησή της με την Ιταλία στο Τα' Κάλι της Μάλτας για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Euro U19. Οι Ίβηρες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την αντίπαλό τους, τελικά την διέλυσαν με το εμφατικό 5-1.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Πορτογαλία έφτασε τους 6 πόντους στην πρώτη θέση του γκρουπ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αφού στο άλλο ματς του ομίλου η Πολωνία επιβλήθηκε 2-0 της Μάλτας, η οποία παρέμεινε χωρίς πόντο και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τους πρωτοπόρους Ίβηρες.

Η Ιταλία άνοιξε το σκορ κόντρα στην Πορτογαλία μόλις στο έκτο λεπτό με το τέρμα που σημείωσε ο Λούκα Λιπάνι της Τζένοα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 35’ ήρθε η ισοφάριση της Πορτογαλίας με τον Ριμπέιρο (1-1) και στο 44’ η Ιταλία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του σκόρερ Λιπάνι για αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

Στην επανάληψη οι Ίβηρες εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην άνετη επικράτησή τους.

Στο 57’ ο Σα πέτυχε το 2-1 της ανατροπής και στο 68’ ο Μπρας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, ενώ στο 89’ ο Ούγκο Φέλιξ έγραψε το 4-1. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε για τους Πορτογάλους ο Ζοάο Γκονσάλβες.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Πολωνία νίκησε 2-0 τη Μάλτα με τα γκολ των Στρζάλεκ (59’) και Πιένκο (82’) και με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε στο κυνήγι της πρόκρισης.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς για τους Πολωνούς αποβλήθηκε ο Μάτιεβιτς (22’) και για τη Μάλτα ο Σκικλούνα (62’).

Τα αποτελέσματα του 1ου Ομίλου

3/7: Πολωνία – Πορτογαλία 0-2
3/7:
Μάλτα - Ιταλία 0-4

ΣΗΜΕΡΑ: Πορτογαλία – Ιταλία 5-1


ΣΗΜΕΡΑ: Μάλτα – Πολωνία 0-2

9/7: Πορτογαλία - Μάλτα
9/7: Ιταλία - Πολωνία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ