Γερμανία: Ο Φλικ παραμένει στον πάγκο της εθνικής, κόντρα στις φήμες περί απόλυσης

Στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Γερμανίας θα παραμείνει ο Χάνς Φλικ, κόντρα στις φήμες περί απόλυσής του από τον πάγκο.

Γερμανία: Ο Φλικ παραμένει στον πάγκο της εθνικής, κόντρα στις φήμες περί απόλυσης

Με τον Χανς Φλικ στην τεχνική της ηγεσία θα συνεχίσει να πορεύεται η εθνική ομάδα της Γερμανίας, κόντρα στις φήμες που ήθελαν τον ομοσπονδιακό προπονητή να απολύεται από τον πάγκο των «πάντσερ».

Υπό τις οδηγίες του 58χρονου πρώην προπονητή της Μπάγερν Μονάχου η «νασιονάλμανσαφτ» αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ, αποχωρώντας πρόωρα από τη διοργάνωση. Έμελλε όμως να υπάρχει συνέχεια για την εθνική, η οποία το 2024 θα φιλοξενήσει την τεχνική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στα τέσσερα τελευταία φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει δεν έχει πανηγυρίσει ούτε μία νίκη, καθώς ηττήθηκε από Βέλγιο (2-3), Πολωνία (1-0) και Κολομβία (0-2), ενώ αναδείχτηκε ισόπαλο με την Ουκρανία (3-3).

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ξεκίνησαν σενάρια περί αποχώρησής του από την εθνική, με τον πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας ωστόσο, τον Μπέρντ Νόιεντορφ, να τονίζει για το σχετικό θέμα:

«Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο. Αυτός και οι παίκτες κάνουν την αυτοκριτική τους. Με διαβεβαίωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα δούμε μία ομάδα που θα έχει διαφορετική απόδοση».

Την ίδια στιγμή, ο Φλικ, που έχει συμβόλαιο ως το 2024, παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ιδιαίτερα προβληματισμένος για την εικόνα της ομάδας του μετά την ήττα με 2-0 από την Κολομβία σε φιλικό αγώνα.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος, λυπάμαι για τους φιλάθλους. Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι, αλλά δεν μας βγήκε. Τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να έχουμε διαφορετική απόδοση και να δείξουμε θέληση. Οι Κολομβιανοί ήταν πιο αποφασιστικοί και αυτό μας λείπει. Είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσουμε. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες, Το θέλουν. Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα και ρυθμό στην επίθεση, δεν κάναμε αρκετά τρεξίματα, που είναι η δύναμή μας. Από τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε σε αυτό και θα έλθουν τα αποτελέσματα», είπε.