Πέρασε τον Εμπαπέ ο, πρώτος σκόρερ της σεζόν με 56 γκολ, Xάαλαντ!

 

Σκοράροντας δύο γκολ στην αναμέτρηση της Νορβηγίας με την Κύπρο, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έφτασε τα 56 φετινά και είναι ο πρώτος σκόρερ της σεζόν ξεπερνώντας τον Κιλιάν Εμπαπέ!

 

Πέρασε τον Εμπαπέ ο, πρώτος σκόρερ της σεζόν με 56 γκολ, Xάαλαντ!

Εκτός από το να προσυπογράφει την πρώτη νίκη, στα προκριματικά του Εuro 2024, της Νορβηγίας (κόντρα στην Κύπρο) o Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε ν' αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ της σεζόν με τα δύο τέρματα του κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Μεγαλονήσου.

Ο Νορβηγός επιθετικός, που δεν είχε σκοράρει στους ημιτελικούς του Champions League και στον τελικό της διοργάνωσης και του Αγγλικού Κυπέλλου έφτασε τα 56 (!) φετινά γκολ, αφήνοντας πίσω του στη «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ της φετινής σεζόν τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έφτασε τα 54 γκολ με αυτό που πέτυχε το βράδυ της Δευτέρας κόντρα στην Εθνική μας ομάδα!

Ο 22χρονος διεθνής πέτυχε 52 τέρματα (σε 53 αγώνες) για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, όντας πρώτος σκόρερ στην Premier League με 36 και στο Champions League με 12 και πετυχαίνοντας άλλα τρία στο FA Cup και ένα στο League Cup.

Με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε σε μόλις τρία παιχνίδια (πλην αυτού της Κύπρου) τη φετινή σεζόν (του κόστισε κι η απουσία της χώρας του από το Παγκόσμιο Κύπελλο), έχοντας δύο γκολ.

Στην τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ της σεζόν βρίσκεται ο Χάρι Κέιν με 40, ενώ ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι, με 38.