H Ισπανία κατέκτησε το Nations League, 5-4 στα πέναλτι την Κροατία

H Ισπανία κατέκτησε το Nations League, κερδίζοντας 5-4 στα πέναλτι την Κροατία στον τελικό του Ρότερνταμ. Ουνάι Σιμόν ο «ήρωας» των νικητών!

H Ισπανία κατέκτησε το Nations League, 5-4 στα πέναλτι την Κροατία

Ήταν ο τρίτος διαδοχικός τελικός του Nations League που κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι. Το 2019 το κατέκτησε η Πορτογαλία και το 2021 η Γαλλία, επίσης στη «ρώσικη ρουλέτα».

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Βλάσιτς 1-0
Χοσελού 1-1
Μπρόζοβιτς 2-1
Ρόδρι 2-2
Μόντριτς 3-2
Μερίνο 3-3
Μάγερ (Απόκρουση Σιμόν)
Ασένσιο 3-4
Πέρισιτς 4-4
Λαπόρτ (Οριζόντιο δοκάρι)
Πέτκοβιτς (Απόκρουση Σιμόν)
Καρβαχάλ 4-5

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Απολύτως ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, γεγονός που αποτυπώθηκε στην κατοχή της μπάλας (47%-53%), αλλά και στις τελικές (4-6). Στο δεύτερο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα, η Ισπανία ανέκτησε τον έλεγχο με το γνωστό της passing game, προσπάθησε να γίνει απειλητική, αλλά οι Κροάτες κρατούσαν το μηδέν και έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση να στείλουν το ματς στην παράταση. Κι αφού οι δύο αντίπαλοι δεν βρήκαν γκολ στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, οδηγήθηκαν στον έξτρα χρόνο, όπου η κούραση έκανε την εμφάνισή της «σκεπάζοντας» τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ «ΜΙΛΗΣΕ» Ο ΣΙΜΟΝ

Ο Ουνάι Σιμόν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ισπανίας στη διαδικασία των πέναλτι, αποκρούοντας δύο. Του Μάγερ και του Πέτκοβιτς.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

  • ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (112' Στάνισιτς), Σούταλο, Έρλιτς, Πέρισιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Πάσαλιτς (62' Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (90+1' Μάγερ), Ιβάνουσετς (78' Βλάσιτς)
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Νάβας (97' Καρβαχάλ), Λε Νορμάν (78' Νάτσο), Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (78' Μερίνο), Ασένσιο, Γκάβι (87' Όλμο), Πίνο (66' Φάτι), Μοράτα (66' Χοσέλου)