Ισπανία - Ιταλία 2-1: Στον τελικό του Nations League οι «φούριας ρόχας»

Η Ισπανία επικράτησε της Ιταλίας με 2-1 και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Nations League.

Ισπανία - Ιταλία 2-1: Στον τελικό του Nations League οι «φούριας ρόχας»

H Ισπανία συμπλήρωσε το ζευγάρι του τελικού του Nations League, έπειτα από τη νίκη στα ημιτελικά εις βάρος της Ιταλίας με 2-1.

Οι «φούριας ρόχας» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, αφού άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Πίνο έκλεψε τη μπάλα από το Μπουνούτσι στο ημικύκλιο της περιοχής και με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η απάντηση των Ιταλών ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Μπαρέλα έκανε τη σέντρα, ο Τζανιόλο έγινε αποδέκτης της μπάλας και επιχείρησε το σουτ. Ο Λε Νορμάν ακούμπησε με το χέρι τη μπάλα με αποτέλεσμα να υποπέσει σε παράβαση πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε εύστοχα ο Ιμόμπιλε που στο 11ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, κάτι που τελικά κατάφεραν οι Ισπανοί.

Στο 88ο λεπτό ο Ρόδρι έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έπειτα από διπλή κόντρα η μπάλα έφτασε στον Χοσέλου που από κοντά έκανε το 2-1. Έτσι η Ισπανία πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία, την Κυριακή (18/6, 21:45).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Νάβας, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Μερίνο (74' Ρουίθ), Ροδρίγκο (46' Ασένσιο), Γκάβι (68' Κανάλες), Πίνο (74' Φατί), Μοράτα (84' Χοσέλου)

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Τολόι, Μπονούτσι (46' Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Ντι Λορέντζο, Φρατέζι (76' Βεράτι), Ζορζίνιο (61' Κριστάντε), Μπαρέλα, Σπινατσόλα (46' Ντιμάρκο), Ιμόμπιλε (60' Κιέζα), Τζανιόλο