Σκαλόνι: «Μας ανησυχεί το υπερφορτωμένο πρόγραμμα»

Ανήσυχος ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, για τους πολλούς αγώνες των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Σκαλόνι: «Μας ανησυχεί το υπερφορτωμένο πρόγραμμα»

Την ανησυχία του εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, για τους πολλούς αγώνες που δίνουν οι ποδοσφαιριστές, μιλώντας στην στη Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPRO).

Οι πρωταθλητές Κόσμου ετοιμάζονται για τα προκριματικά της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, ενώ με δεδομένο ότι η εθνική θα δώσει 18 αγώνες, οι διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται σε συλλόγους της Ευρώπης θα πρέπει να διασχίσουν ισάριθμες φορές τον Ατλαντικό για να πάρουν μέρος στις αναμετρήσεις.

«Η κατάσταση μας ανησυχεί πολύ. Όταν η Αργεντινή παίζει στη Βενεζουέλα, για παράδειγμα, δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο ο φόρτος εργασίας του παίκτη από το προηγούμενο παιχνίδι στην Ευρώπη, αλλά και το ταξίδι. Στη συνέχεια, για το δεύτερο παιχνίδι, πρέπει να επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες, που είναι άλλα επτά ώρες ταξιδιού. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι αδιανόητο ότι αυτό μπορεί να βελτιωθεί, γιατί όλοι οι παίκτες παίζουν στην Ευρώπη και ο αριθμός των αγώνων δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ λίγο χρόνο και προσπαθούμε να σκεφτόμαστε περισσότερο την αποκατάσταση παρά την προπόνηση, γιατί το μόνο που θέλουμε είναι να αποδώσουν στο μέγιστο, δεν μπορούμε να τους υπερφορτώσουμε», είπε ο Σκαλόνι.