Ντέκο: «Πόνεσε η ήττα από την Ελλάδα στο Euro 2004»

Ο Ντέκο αναφέρθηκε στην ήττα της Πορτογαλίας από την Εθνική μας στον τελικό του Euro 2004, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Φερνάντο Σάντος.

Ντέκο: «Πόνεσε η ήττα από την Ελλάδα στο Euro 2004»

Η Εθνική μας ομάδα ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Euro 2004 στο νικηφόρο τελικό κόντρα στην Πορτογαλία, με τον Ντέκο να θυμάται όσα έγιναν σε εκείνο το τουρνουά, αλλά και τον πόνο που προκάλεσε στους διοργανωτές η ήττα στην τελευταία φάση του θεσμού.

«Δεν υπάρχουν ατομικά βραβεία που να ξεπερνούν έναν τίτλο. Τίποτα δεν ξεπερνά τον πόνο της μη κατάκτησης του συλλογικού βραβείου. Η Ελλάδα έγραψε ιστορία, αλλά είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ήταν ωραίο να είσαι Έλληνας τότε, υπήρχε αυτή η ιδέα… δεν χάνεις δύο φορές με την Ελλάδα», επεσήμανε ο 45χρονος παλαίμαχος άσος μιλώντας στο «ESPN Brasil Resenha», ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Φερνάντο Σάντος:

«Προπονητής της ζωής μου; Είναι ο Φερνάντο Σάντος, όταν ήμουν στην Πόρτο. Ήρθα από τη Βραζιλία, από την Αλβέρκα και είχα τη νοοτροπία να διασκεδάζω στο παιχνίδι μου με πολλές ντρίμπλες περισσότερο με την ντρίμπλα, με το παιχνίδι. Το είδωλό μου ήταν ο Τζάλμα Φεϊτόζα Ντίαζ, οπότε ήταν λογικό που το έβλεπα έτσι. Και λειτούργησε, τόσο πολύ που ξεχώρισα στην Αλβέρκα, ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην δεύτερη κατηγορία και ανεβήκαμε στη συνέχεια. Αλλά ο Φερνάντο Σάντος ήταν σκληρός, κάθε πρωί είχε κακή διάθεση.

Με έδιωξε πολλές φορές από την προπόνηση και τώρα είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο ποδόσφαιρο. Με έμαθε πολλά για το παιχνίδι. Φτάνοντας στην Πόρτο σε ηλικία 19 ή 20 ετών, έμαθα πολλά από αυτόν, έβαλε τις βάσεις για τα υπόλοιπα».