Ελλάδα-Κροατία 2-1: Νίκη με ανατροπή και πρωταγωνίστρια την Σπυριδωνίδου

Η Εθνική Γυναικών νίκησε 2-1 με ανατροπή την Κροατία σε φιλική αναμέτρηση στην Ριζούπολη με δύο γκολ της Σούλας Σπυριδωνίδου!

Ελλάδα-Κροατία 2-1: Νίκη με ανατροπή και πρωταγωνίστρια την Σπυριδωνίδου

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε με 2-1 της Κροατίας με ανατροπή στο «Γ. Καμάρας» χάρη σε δύο γκολ της Σούλας Σπυριδωνίδου συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις.

Οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος το οποίο ήταν μοιρασμένο και είχε καλό ρυθμό. Η Χατζηνικολάου αποχώρησε τραυματίας στο 37’ με την Καλδαρίδου να περνά στην θέση της. Μάλιστα, η Καλδαρίδου στην πρώτη της επαφή με την μπάλα είχε δοκάρι σε κοντινό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας στα Κροατικά καρέ.

Οι φιλοξενούμενες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 43΄ με σουτ της Τζεγκολάι από το ύψος του πέναλτι.
Η «γαλανόλευκη» παρόλα αυτά μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και έφερε το ματς στα ίσα στο 52΄, όταν η γκολκίπερ Μπάσιτς απέκρουσε το πλασέ της Σαρρή και η μπάλα πήγε στη Σπυριδωνίδου που ευστόχησε από κοντά. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 70', όταν έπειτα από υποδειγματική ανάπτυξη, η Σαρρή πέρασε ασίστ στη Σπυρυδωνίδου που πλάσαρε από τη μεγάλη περιοχή για το 2-1.

Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη, η Εθνική διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και το σφύριγμα της λήξης την βρήκε νικήτρια.

Ελλάδα: Νάση, Μήτκου, Κακαμπούκη, Σιδηρά (74΄ Πούλιου), Μάρκου, Σαρρή, Σπυριδωνίδου (74΄ Χαμαλίδου), Μωραΐτου, Χατζηνικολάου (37΄ Καλδαρίδου), Κόγγουλη (74΄ Πούλιου), Πατερνά (74΄ Κοτσάκη).
Κροατία: Μπάσιτς, Γέλεντσιτς, Μπάλογκ, Πράνιες, Πέτζελι, Ρούντελιτς, Λιούμπινα, Ντούλτσιτς (57΄ Μπούκατς), Μπόιτσιτς (90΄ Κάλντιτς), Τζεγκολάι (57΄ Λιούστινα), Λότζνα (77΄ Τέρτζιτς).