Αρμενία – Κύπρος 2-2: Ο Χριστοφή μίλησε τελευταίος στο Ερεβάν

Με τον Χριστοφή να σκοράρει στο 83’ η Κύπρος αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με αντίπαλο την Αρμενία σε φιλικό παιχνίδι στο Ερεβάν.

Αρμενία – Κύπρος 2-2: Ο Χριστοφή μίλησε τελευταίος στο Ερεβάν

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της Κύπρου με αντίπαλο την Αρμενία. Τα δύο συγκροτήματα αναδείχτηκαν ισόπαλα 2-2 στο Ερεβάν, με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να αποσοβεί την ήττα στο 83’ χάρη σε γκολ του Χριστοφή.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου πραγματοποίησε οκτώ αλλαγές σε σχέση με την ήττα (3-0) από τη Σκωτία το περασμένο Σάββατο στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης για τον 1ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024.

Στην αρχική εντεκάδα για το ματς με την Αρμενία βρέθηκαν οι Παναγή, Μ. Ιωάννου, Καρώ, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Σπόλιαριτς, Τζιωνή και Κακουλή, ενώ εκτός έμειναν οι Δημητρίου, Αντωνίου, Γκόγκιτς, Ν. Ιωάννου, Αρτυματά, Χάμπο Κυριάκου, Κάστανο και Πίττα.

Μάλιστα, στην αρχική ενδεκάδα διατηρήθηκαν μόλις τρεις διεθνείς και πιο συγκεκριμένα οι Ρομπέρζ, Λαΐφης και Κούσουλος.

Το ματς στο Ερεβάν ξεκίνησε θετικά για την Κύπρο, καθώς άνοιξε το σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (43’) με το τέρμα που σημείωσε ο Καρώ. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Αρμενία πέτυχε την ανατροπή μέσα σε εννέα λεπτά, χάρη στα γκολ του Ράμος (51’ και 60’).

Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι όμως, τον είχε τελικά η Κύπρος. Στο 83’ από μακρινό σουτ του Λαΐφη και απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, η μπάλα έφτασε στον Χριστοφή που σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης, η Κύπρος έμεινε με δέκα παίκτες στο 89’ λόγω αποβολής του Αρτυματά, αλλά οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και το σκορ παρέμεινε ανέπαφο ως το φινάλε.