Ελλάδα-Λευκορωσία 1-1: Έ(Χ)ασε ευκαιρία η Εθνική Ελπίδων

Το γκολ του Χρήστου Τζόλη δεν ήταν αρκετό για την Εθνική Ελπίδων η οποία έμεινε στο 1-1 με την Λευκορωσία στην Λεωφόρο στην πρεμιέρα της για τα προκριματικά του Euro 2025

Ελλάδα-Λευκορωσία 1-1: Έ(Χ)ασε ευκαιρία η Εθνική Ελπίδων

Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη την πορεία της στα προκριματικά του Euro 2025 η Εθνική Ελπίδων. Στην πρεμιέρα του στην διοργάνωση, το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Λευκορωσία στο "Απόστολος Νικολαΐδης", υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογέτ.

Η Ελληνική ομάδα είχε τα ηνία του αγώνα στο πρώτο μέρος όταν και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Χρήστου Τζόλη στο 11'. Ο κυνηγός της Νόριτς βρήκε δίχτυα με μονοκόμματο σουτ έπειτα από όμορφη ασίστ του Σουρλή.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν φθάσει κοντά στο γκολ τέσσερα λεπτά νωρίτερα όμως ο Καρπίσκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λευκορωσία ισορρόπησε το παιχνίδι και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 52' με τον στόπερ Κάζαραμπ να νικά τον Τζολάκη με κεφαλιά από σέντρα του Ζίνοβιτς.

Ελλάδα (Ν. Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Τουρκοχωρίτης (56΄ Ζούγλης), Κίτσος, Παναγιώτου, Μεταξάς, Κουρφαλίδης (68΄ Τζαβίδας), Τζόλης, Κρυπαράκος (56΄ Κατσουλίδης), Σουρλής (80΄ Λιάτσος), Κοσίδης (56΄ Νιάρχος), Χρυσόπουλος.

Λευκορωσία (Σ. Γιασίνσκι): Κοζάκεβιτς, Σκίμπσκι, Κάζαραμπ, Γιακούσεβιτς, Κάλινιν, Ντουσέοβσκι (85΄ Κουζνέτσοβ), Ντεμτσένκο (52΄ Κοβάλεβιτς), Ζίνοβιτς, Καρπίτσκι (64΄ Ρόβντο), Μπαρκούσκι (64΄ Λατίκοβ), Ρίλατς.