Κούμαν: «Πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας»

Ο Ρόναλντ Κούμαν σε δηλώσεις του μετά την εύκολη επικράτηση της Ολλανδίας επί του Γιβραλτάρ (3-0) ανέφερε πως η ομάδα χρειάζεται να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα.

Κούμαν: «Πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας»

Παρά την εύκολη επικράτηση της εθνικής Ολλανδίας με 3-0 επί του Γιβραλτάρ στην 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, έχοντας μάλιστα 50 τελικές προσπάθειες και 101 επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ο Ρόναλντ Κούμαν σε δηλώσεις του δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του.

«Δεν είδα αρκετά γκολ απόψε. Ο αντίπαλος προφανώς δεν συνεργάστηκε, αλλά ήμασταν πολύ επιπόλαιοι μερικές φορές. Από την αρχή δεν είχαμε ακρίβεια και δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μεγάλες, καλές ευκαιρίες

Υπήρχαν πολλά σουτ μας που τα μπλόκαραν οι αντίπαλοι, αλλά αν ήμασταν πιο ακριβείς, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των οράνιε εν συνεχεία και πρόσθεσε:

«Ούτε το παιχνίδι μας ούτε το αποτέλεσμα με την Γαλλία ήταν καλό. Τώρα πήραμε τη νίκη αλλά αυτό ήταν λογικό. Συνολικά, κάναμε λίγα πράγματα.

Τομείς του παιχνιδιού όπως οι τοποθετήσεις μας, η κυκλοφορία της μπάλας, θα πρέπει να βελτιωθούν. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίζουμε θα πρέπει να ανέβει»

Η Ολλανδία παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά έπιασε στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου των προκριματικών Euro 2024 την εθνική Ελλάδος -έχοντας ένα ματς περισσότερο- με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πίσω από την εθνική Γαλλίας, η οποία έκανε το 2/2 με Ολλανδία και Ιρλανδία.