Μάνταλος: «Κάθε χρόνο, σε κάθε διοργάνωση γινόμαστε και καλύτεροι»

Για την πρόοδο που έχει κάνει η Εθνική Ελλάδος από όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2014 μέχρι και σήμερα μίλησε ο Πέτρος Μάνταλος στην Συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού με την Λιθουανία την Δευτέρα (27/3, 19:00). 

Μάνταλος: «Κάθε χρόνο, σε κάθε διοργάνωση γινόμαστε και καλύτεροι»

Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε μια πολύ γεμάτη εμφάνιση για την Εθνική Ελλάδος απέναντι στο Γιβραλτάρ και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην εποχή του Γκουστάβο Πογιέτ.

Στην Συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Λιθουανία (27/3, 19:00), ο μέσος της ΑΕΚ μίλησε για την πρόοδο που έχει σημειώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα χρόνια που είναι διεθνής ενώ τόνισε πως η ομάδα έχει να δείξει περισσότερα στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

Για το ότι η Εθνική θα παίξει στην «OPAP Arena»: «Η αλήθεια είναι ότι νιώθω όμορφα, άνετα. Είναι ένα γνώριμο γήπεδο»

Για το παραπάνω περιμένει να δει: «Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, να παίρνουμε τις νίκες όταν είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο και να είμαστε η μία από τις δυο πρωτες ομάδες στην βαθμολογία για να πάμε απευθείας στο Euro»

Για το επίπεδο της ομάδας μεσοεπιθετικά: «Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Ίσως έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ αφού μπορεί να παίξει ρόλο στην συνέχεια. Σίγουρα μπορούμε καλύτερα, στόχος είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι»

Για την πρόοδο που έχει δείξει η ομάδα από το 2014 που έγινε διεθνής μέχρι σήμερα: «Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη κατάσταση. Βασικά εάν δεις ότι είμαστε εκτός μεγάλων διοργανώσεων κοντά μια δεκαετία σίγουρα δεν ήταν καλό. Πλέον η Εθνική έχει μπει σε μια σειρά τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο, κάθε διοργάνωση είμαστε πιο κοντά σε μια μεγάλη διοργάνωση που είναι ο στόχος μας, για αυτό είμαστε σήμερα εδώ».

Για το εάν θα προτιμούσαν να παίξουν επίσημο αγώνα αύριο: «Δεν παίζει ρόλο. Θα φορέσουμε την φανέλα της Εθνικής, θα φορέσουμε το Εθνόσημο φιλικό ή επίσημο θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να συνεχίσουμε το σερί νικών μας ώστε τον Ιούνιο να είμαστε αγωνιστικά και ψυχολογικά έτοιμοι. Για μένα είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια».