Έφτιαξε αυτοπεποίθηση για τα δύσκολα

Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει δεδομένο ότι η Ελλάδα θα νικούσε το Γιβραλτάρ και πως δεν έκανε και κάτι σπουδαίο σε αυτό το ματς. Δεν θα διαφωνήσουμε πως δεν έχει γίνει καμία υπέρβαση, αλλά έχει σημασία και πώς έρχονται οι νίκες και τι εικόνα βγάζει στο γήπεδο η ομάδα.

Έφτιαξε αυτοπεποίθηση για τα δύσκολα

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, αλλά το σημαντικότερο για την Ελλάδα είναι πως πήρε μία πειστική νίκη. Κυριάρχησε στο γήπεδο απέναντι σε έναν αντίπαλο που πράγματι δεν είχε τις ικανότητες να της προκαλέσει προβλήματα. Η Εθνική μας έβαλε την μπάλα κάτω, την κυκλοφόρησε ωραία και προσπάθησε με υπομονή να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές του Πογέτ άλλαζαν με σιγουριά την μπάλα και με συνεχή κίνηση κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ και να δημιουργήσουν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Εκτός από τις ευκαιρίες και τα γκολ, η Ελλάδα είχε και τρία δοκάρια, δείγμα και αυτό της ανωτερότητας που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο.

Από το Φάρο ξεκίνησε το ταξίδι της εθνικής μας ομάδας, αλλά ξέρουν όλοι τους πολύ καλά πως δεν έκαναν τίποτα με αυτήν τη νίκη. Έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολα ματς με πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Τον Ιούνιο περιμένει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το ματς με την Ιρλανδία και τη Γαλλία. Σαφώς πολύ πιο δυνατά παιχνίδια, αλλά αυτό που ήθελε να κάνει με το Γιβραλτάρ το έκανε. Πήρε μία νίκη ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. Αυτό ήταν το σημαντικότερο για την Ελλάδα και το κατάλαβε κανείς από το πάθος που έβγαζαν οι διεθνείς μας και μετά το 3-0. Στα συν αυτής της αναμέτρησης το ντεμπούτο του Κωνσταντέλια, η επιστροφή του Φορτούνη, το πρώτο γκολ του Σιώπη και η πολύ καλή εμφάνιση του Μάνταλου.

Πάμε στο μπάσκετ και στη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Παρά το χαμένο ματς, οι Πειραιώτες παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μόνοι τους έχουν φτιάξει το… μαξιλαράκι να χάνουν ένα ματς και να μην ανοίγει… ρουθούνι. Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς έδινε την εντύπωση πως ήθελε να βγάλει την υποχρέωση. Δεν είχε ούτε την ένταση της Παρτιζάν ούτε την ενέργεια που απαιτεί ένα τέτοιο παιχνίδι για να το πάρεις. Μία έδρα όπως αυτή της Παρτιζάν θέλει πολλή ένταση για να μπορέσεις να σταθείς όρθιος. Ο Ολυμπιακός είχε την απουσία του Μπαρτζώκα από τον πάγκο και προφανώς αποδείχτηκε σημαντική, αλλά είχε και τρομερή αστοχία. Είχε φτάσει στο σημείο να μην έχει εύστοχο τρίποντο μετά από 15 σουτ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κυνηγάει από την αρχή το σκορ και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα που έβγαζε στο παρκέ ορμή. Εάν εξαιρέσουμε τον Μακ Κίσικ, ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν όλους τους υπόλοιπους παίκτες του… εκτός αγώνα.

Το άσχημο αυτής της ήττας, όμως, είναι πως δίνει ψυχολογία σε μία καλή και δουλεμένη ομάδα και βασικά της δίνει το δικαίωμα να πιστεύει ενόψει των πλέι οφ. Και ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να βρει απέναντί του την Παρτιζάν στον δρόμο για το φάιναλ φορ. Φυσικά εκεί τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά και για τις δύο ομάδες, αλλά η Παρτιζάν απέκτησε το δικαίωμα να πιστεύει, αν και ξέρει ότι ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος. Όπως και να 'χει, οι Πειραιώτες δεν έπαθαν καμία ζημιά, αλλά έχασαν ένα ματς χωρίς να βρεθούν καν σε αυτό.