Ελλάδα: Πείθει και κοιτάζει προς... Γερμανία

Η Εθνική Ελλάδας πέρασε, ως όφειλε, από το Φάρο απέναντι στο Γιβραλτάρ και έπεισε ξανά πως ο δρόμος για την επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις είναι ανοικτός. 

Ελλάδα: Πείθει και κοιτάζει προς... Γερμανία

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το καθήκον της στο Φάρο απέναντι στο Γιβραλτάρ. Νίκησε με καθαρό σκορ και έπεισε ξανά πως τα... μετέωρα βήματα ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον για την «γαλανόλευκη» το αποφασιστικό βήμα έχει γίνει και βαδίζει στο μέλλον με αισιοδοξία.

Αισιοδοξία η οποία δεν πηγάζει από την επικράτηση επί μιας ομάδας τόσο χαμηλής δυναμικότητας αλλά από τις αρετές που συνεχίζει να εμφανίζει η Εθνική στο χορτάρι. Θαρρείς και δεν πέρασε μέρα από το περσινό Nations League, οι διεθνείς έπαιξαν με την ίδια συνταγή και σοβαρότητα.

Ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε το Γιβραλτάρ να κάνει ζημιά στην Ελλάδα θα ήταν να κρατήσει το μηδέν και να παίξει με το μυαλό των φιλοξενούμενων. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού Μπάλντοκ και Μασούρας έκοψαν νωρίς τον γόρδιο δεσμό. Οι παίκτες του Πογιέτ κυκλοφορούσαν με υπομονή την μπάλα και έβγαζαν δουλεμένους από την προπόνηση συνδυασμούς.

Ο Μανώλης Σιώπης ήταν κινητήριος δύναμη στο κέντρο του γηπέδου λειτουργώντας ως ασπίδα για τις φορές που οι Έλληνες μεσοεπιθετικοί έχαναν την κατοχή της μπάλας. Ο Πέτρος Μάνταλος σε ρόλο «8» μοίρασε ασίστ, είχε πάσες κλειδιά και γενικότερα συνυπήρξε άριστα με τον Μπακασέτα ο οποίος, ξανά, ήταν σημείο αναφοράς. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Μασούρας ο οποίος απέδειξε για πολλοστή φορά γιατί τον εμπιστεύονται όσοι προπονητές δουλεύουν μαζί του.

Όταν η ελληνική ομάδα δεν είχε την μπάλα, οι διεθνείς περίμεναν τους αντιπάλους τους, έστηναν παγίδες και ανακτούσαν την κατοχή. Φυσικά δεν ήταν μια πρόκληση υψηλής δυσκολίας ωστόσο ήταν μια χρήσιμη... προπόνηση ενόψει των πιο απαιτητικών αναμετρήσεων του Ιουνίου κόντρα σε Ιρλανδία και Γαλλία.

Το δίδυμο που συνθέτουν οι Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος μοιάζει απροσπέλαστο ενώ η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη και μάλιστα με το περιβραχιόνιο του αρχηγού μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Στο τέλος της ημέρας πρέπει πάντα να κοιτάζουμε το δάσος. Και στην περίπτωση της Εθνικής το δάσος αυτό είναι πως ο δρόμος για τα γήπεδα της Γερμανίας είναι ορθάνοιχτος. Κυρίως φυσικά λόγω της... δεύτερης ευκαιρίας μέσω του Nations League. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί η Εθνική να κυνηγήσει τις πιθανότητές της στον απαιτητικό αυτό όμιλο. Μπορεί διότι είναι μια πραγματικά καλή ομάδα.

ΥΓ. Μόνο έκπληξη δεν ήταν η χρησιμοποίηση του Γιακουμάκη αντί του Παυλίδη στο αρχικό σχήμα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ήδη από το περσινό Nations League είχε δείξει την προτίμησή του στον επιθετικό της Ατλάντα.

Από την άλλη, η χρησιμοποίηση του Πέλκα αντί του Φορτούνη έγινε με το σκεπτικό ότι ο μεσοεπιθετικός της Φενέρ ασκεί περισσότερη και πιο έντονη πίεση. Ενδεχομένως να μην χρειαζόταν στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ, ωστόσο ήταν και αυτό μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα ο Ουρουγουανός τεχνικός.