Πογιέτ: «Οι εκπλήξεις προκύπτουν στην προπόνηση - Δεν σκεφτόμαστε την δεύτερη ευκαιρία»

Σίγουρος για την ομάδα του εμφανίστηκε στην Συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδος με το Γιβραλτάρ ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Πογιέτ: «Οι εκπλήξεις προκύπτουν στην προπόνηση - Δεν σκεφτόμαστε την δεύτερη ευκαιρία»

Απόλυτα προσηλωμένος στην προσπάθεια να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Euro μέσα από τα προκριματικά και όχι από την δεύτερη ευκαιρία του Nations League εμφανίστηκε ο Γκουστάβο Πογιέτ στην Συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδος με το Γιβραλτάρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 55χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός:

Για το τι δώρο θα ήθελε για τη συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι της ομάδας: "Το κλειδί αύριο είναι παίξουμε στο πιο καλό επίπεδο. Να νικήσουμε και να μην κρατήσουμε τίποτα. Το ματς της Δευτέρας είναι φιλικό. Δεν έχουμε καν κοιτάξει τη Λιθουανία".

Πογιέτ για το υλικό που έχει και τις επιλογές του: "Όταν ανέλαβα ήξερα τον βασικό στόχο. Ήταν το Nations League. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση. Δεν κοιτάμε τη 2η ευκαιρία μέσω των μπαράζ. Θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που έχουμε τώρα. Πάντα έρχονται νέοι παίκτες στην ομάδα. Γενικά επιλέγουμε τους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση και αυτό είναι το πλεονέκτημά μας".

Για τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα: "Ξέρω τους κανόνες. Ξέρω το γκρουπ πολύ καλά. Ξέρω προσωπικότητες και αντιδράσεις. Τα πάντα. Είναι πιο εύκολο. Έναν χρόνο πριν θα ήθελα 2-3 εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα. Ξέρω το τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση".

Σε ερώτηση του ΦΩΤΟΣ για το εάν θα βάλει περισσότερη σκοπιμότητα σε σχέση με το να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο: "Ουόυ, ευχαριστώ για το "ελκυστικό". Σέβομαι πολύ το ποδόσφαιρο. Ανάλογα με το παιχνίδι, την θέση και την στιγμή. Μπορείς να είσαι πιο πολύ στον έλεγχο ή στο να δημιουργείς ευκαιρίες. Οπότε θα μιλήσουμε μετά τον αγώνα αύριο".

Για το εάν μπορεί να περιμένουμε εκπλήξεις στην 11άδα: "Εξαρτάται από το σήμερα. Από την προπόνηση. Εκπλήξεις, εκπλήξεις όχι. Λίγες λεπτομέρειες αλλά η ομάδα έχει αποφασιστεί. Ξέρω την ομάδα".

Για τον Βλαχοδήμο: "Ο 'Οντι' είναι σταθερός. Πολύ καλός επαγγελματίας. Ανταγωνίζεται με τους τοπ. Παίζει απέναντι στους καλύτερους. Έχουμε πολύ καλή σχέση και σύνδεση και είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο γκολκίπερ να υπερασπίζεται την εστία της Εθνικής".

Ο απεσταλμένος μας από το ΦΩΣ και το fosonline.gr, Σταύρος Λιώσης, θα σας μεταφέρει από κοντά όλο το ρεπορτάζ και τα τελευταία νέα από την αποστολή της Ελλάδας στο Φάρο της Πορτογαλίας για τον αγώνα των προκριματικών του Euro 2024 με το Γιβραλτάρ (24/3, 21:45).