Βλαχοδήμος: «Θα κυνηγήσουμε την πρόκριση στο Euro – Βασικό να μην δεχόμαστε γκολ»

Στην αποτελεσματική αμυντική λειτουργία κρύβεται το κλειδί για να κυνηγήσει η Εθνική Ελλάδος την πρόκριση στο Euro 2024, όπως τόνισε στην Συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με το Γιβραλτάρ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Βλαχοδήμος: «Θα κυνηγήσουμε την πρόκριση στο Euro – Βασικό να μην δεχόμαστε γκολ»

Σε πολύ καλή κατάσταση και χαρούμενος που βρίσκεται στην Πορτογαλία εμφανίστηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στην Συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με το Γιβραλτάρ την Παρασκευή (24/3).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς με το Γιβραλτάρ: «Ευχαριστώ (για την ευχή για καλή αρχή). Εμείς θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε τους 3 βαθμούς με όλον τον σεβασμό για το Γιβραλτάρ. Σκεφτόμαστε όλοι αυτόν τον όμιλο και θα κυνηγήσουμε τον στόχο μας να περάσουμε και να παίξουμε στο EURO στη Γερμανία».

Για την πορεία στο Nations League: «Εννοείται διότι ως ομάδα δένεις. Κάναμε μία καλή αρχή (εννοεί στο Nations League) και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για την καλή αμυντική λειτουργία: «Πάντα όταν δεν δέχεσαι γκολ είσαι πιο κοντά στη νίκη. Για εμάς είναι το πιο σημαντικό. Όταν δεν δέχεσαι γκολ είσαι πιο κοντά στη νίκη».

Για το ότι θα παίξει στην Πορτογαλία: «Είναι σαν το 'σπίτι' μου εδώ. Έχω παίξει πολλές φορές. Έχουμε πάρει ένα Κύπελλο. Φυσικά έχει σημασία η πορεία μου με τη Μπενφίκα. Όταν βρίσκεσαι στην Εθνική είναι τιμή και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο και να δείξουμε πως όλα είναι δυνατά».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Νιώθω πολύ καλά. Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Χαίρομαι που έφερα την Ελλάδα στην Πορτογαλία. Πιστεύω κάθε ματς είναι δύσκολο. Αυτό θα προσπαθήσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Σαν ομάδα έχουμε καλό κλίμα. Έχουμε δέσει και με την καλή δουλειά του κόουτς. Και έτσι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε σε κάθε ματς για τους 3 βαθμούς».

Σε ερώτηση του ΦΩΤΟΣ για τον ανταγωνισμό στους γκολκίπερ: «Και οι 3 παίζουμε σε πολύ καλό επίπεδο. Με τον Πασχαλάκη και Αθανασιάδη - 'Άθα' - είμαστε πολύ καλοί φίλοι και με τον Φάνη. Προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και ο ένας να βοηθάει τον άλλον».

Για το αν βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του: «Ναι σίγουρα νιώθω στο καλύτερο σημείο της καριέρας μου. Στην πιο καλή στιγμή της καριέρας μου με τη Μπενφίκα όπου κάνουμε πολύ καλή σεζόν. Αλλά τώρα είμαι στην Εθνική. Με τη Μπενφίκα θα ασχοληθώ μόλις γυρίσω στην ομάδα».

Ο απεσταλμένος μας από το ΦΩΣ και το fosonline.gr, Σταύρος Λιώσης, θα σας μεταφέρει από κοντά όλο το ρεπορτάζ και τα τελευταία νέα από την αποστολή της Ελλάδας στο Φάρο της Πορτογαλίας για τον αγώνα των προκριματικών του Euro 2024 με το Γιβραλτάρ (24/3, 21:45).