Ελλάδα: Με χαμόγελα στο φωτεινό Φάρο - Το πρόγραμμα της ημέρας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΦΑΡΟ: Η Εθνική ομάδα έφθασε στο Φάρο της Πορτογαλίας με τους διεθνείς και το τεχνικό τιμ να βρίσκονται σε πολύ καλή διάθεση ενόψει της πρεμιέρας των προκριματικών του Euro 2024. Όμορφα στιγμιότυπα έξω από το αεροδρόμιο.

Ελλάδα: Με χαμόγελα στο φωτεινό Φάρο - Το πρόγραμμα της ημέρας

Στο ηλιόλουστο Φάρο της Πορτογαλίας βρίσκεται από τις 13:00 το μεσημέρι (15:00 ώρα Ελλάδας) η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος ενόψει της αναμέτρησης με το Γιβραλτάρ για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Τόσο οι Έλληνες διεθνείς όσο και το τεχνικό τιμ του Γκουστάβο Πογιέτ βρίσκονται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση για δύο βασικούς λόγους. Κατά πρώτον διότι πράγματι πιστεύουν ότι αυτός ο δρόμος που ξεκινά αύριο (24/3) μπορεί να τους οδηγήσει στα γήπεδα της Γερμανίας. Ενώ παράλληλα πιστεύουν πολύ στην δουλειά που έχουν κάνει, μια γεύση της οποίας πήραμε στο περσινό Nations League.

Η «γαλανόλευκη» θα προπονηθεί στις 19:00 (21:00 ώρα Ελλάδος) στο «Αλγκάρβε», το γήπεδο που η Εθνική Ελλάδος γνώρισε την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας της. Εκεί θα ξεκαθαρίσει και το πλάνο του Πογιέτ αν και ήδη έχουμε πάρει μια γεύση από τις εν Ελλάδι προπονήσεις. Βασικός άξονας του σχεδίου του είναι η χρησιμοποίηση του Τάσου Μπακασέτα μαζί με τον Κώστα Φορτούνη.

Λίγο πριν την προπόνηση, στις 18:15 (20:15 ώρα Ελλάδας) ο Γκουστάβο Πογιέτ θα μιλήσει στους δημοσιογράφους στην συνέντευξη Τύπου.

Δεν περνούν απαρατήρητοι οι διεθνείς

Από εκεί και πέρα, η άφιξη των διεθνών στο νοτιότερο άκρο της Πορτογαλίας συνοδεύτηκε από δύο όμορφα στιγμιότυπα. Το πρώτο ήταν η... αποθέωση που γνώρισαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές από φίλους του Γιβραλτάρ που έχουν ταξιδέψει στην χώρα της Ιβηρικής όταν τους αντιλήφθηκαν. Περίπου 30 υποστηρικτές της προσεχούς αντιπάλους μας χειροκρότησαν την Ελληνική αποστολή έξω από το αεροδρόμιο.

Το δεύτερο αφορά τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής, Τάκη Φύσσα, τον οποίο ξεχώρισαν ντόπιοι ποδοσφαιρόφιλοι και συνομίλησαν για λίγα λεπτά μαζί του, με την συζήτηση να πηγαίνει και σε άλλα μέλη της ομάδας του 2004 όπως τον Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Ο απεσταλμένος μας από το ΦΩΣ και το fosonline.gr, Σταύρος Λιώσης, θα σας μεταφέρει από κοντά όλο το ρεπορτάζ και τα τελευταία νέα από την αποστολή της Ελλάδας στο Φάρο της Πορτογαλίας για τον αγώνα των προκριματικών του Euro 2024 με το Γιβραλτάρ (24/3, 21:45).