Γκέτσε: «Η Γερμανία πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά»

Ο Μάριο Γκέτσε αναφέρθηκε στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, μετά την απογοητευτική της πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Γκέτσε: «Η Γερμανία πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά»

Η εθνική ομάδα της Γερμανίας προσπαθεί να αφήσει πίσω της τα όσα έγιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (όταν αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, απογοητεύοντας με τις εμφανίσεις της) και να «χτίσει» μία νέα ομάδα, ενόψει και της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα φιλοξενήσει το 2024 στα γήπεδα της.

«Έχουμε το EURO ακριβώς μπροστά μας, αλλά είναι σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να το προσεγγίσουμε όλο αυτό, τα θέματα και το ποδόσφαιρό μας, βήμα-βήμα», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο 30χρονος μεσοεπιθετικός των «πάντσερ» Μάριο Γκέτσε, ενόψει του φιλικού αγώνα της «νασιονάλμανσαφτ» το προσεχές Σάββατο (25/3) με αντίπαλο το Περού στο Μάιντς και πρόσθεσε:

«Μαθαίνεις από τις προκλήσεις και από τις όχι τόσο καλές στιγμές. Τα πράγματα δεν θα γίνονται πάντα καλύτερα στο ποδόσφαιρο. Επομένως μαθαίνεις και μεγαλώνεις».

Ο Γκέτσε, που πέτυχε το νικητήριο γκολ της Γερμανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 με αντίπαλο την Αργεντινή, βρίσκεται στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος για το παιχνίδι που ακολουθεί, ενώ σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει προγραμματίσει ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι, αυτό κόντρα στο Βέλγιο, στις 28 Μαρτίου στην Κολωνία.

«Είμαι χαλαρός (σχετικά με το Κατάρ). Αυτό είναι το καλό με το ποδόσφαιρο. Μπορείς γρήγορα να προχωρήσεις. Το βλέμμα μας πηγαίνει μόνο προς το μέλλον και προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο από όλες τις εμπειρίες μας. Αυτό κάνω εδώ και μερικά χρόνια και θα συνεχίσω να κάνω», είπε κλείνοντας ο διεθνής άσος.