Εθνική Ελλάδας: Επιστροφή Μπάλντοκ, ετοιμάζει Φορτούνη ο Πογιέτ

Στο κανονικό πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας επέστρεψε ο Τζορτζ Μπάλντοκ ενόψει της αναμέτρησης με το Γιβραλτάρ την Παρασκευή (24/3). Βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο Κώστας Φορτούνης

Εθνική Ελλάδας: Επιστροφή Μπάλντοκ, ετοιμάζει Φορτούνη ο Πογιέτ

Την τελευταία της προπόνηση επί ελληνικού εδάφους έκανε σήμερα (22/3) η Εθνική Ελλάδας ενόψει της πρεμιέρας της στα προκριματικά του Euro 2024 την Παρασκευή (24/3, 21:45) απέναντι στο Γιβραλτάρ.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις την Τρίτη (21/3) προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στην διάθεση του Γκουστάβο Πογιέτ για την αναμέτρηση στην Πορτογαλία.

Αντίθετα, τόσο ο Ανδρέας Μπουχαλάκης όσο και ο Φώτης Ιωαννίδης δεν αναμένεται να δώσουν το παρών στην εν λόγω αναμέτρηση. Ο Κρητικός μέσος ανέβασε μεν ρυθμούς, δεν κατάφερε όμως να βγάλει όλο το πρόγραμμα ενώ ο κυνηγός του Παναθηναϊκού παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και ακολούθησε πιο ήπιο πρόγραμμα.

Φανέλα βασικού ο Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της διακοπής των εθνικών, αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού με τον 55χρονο τεχνικό να ποντάρει πολλά στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 30χρονος μεσοεπιθετικός.

Ο γρίφος που έχει να επιλύσει ο Ουρουγουανός προπονητής είναι πως θα «παντρέψει» τον αρχηγό του Ολυμπιακού με τον αρχηγό της Εθνικής, Τάσο Μπακασέτα, με δεδομένο ότι πατάνε περίπου στους ίδιους χώρους του γηπέδου.

Άλλωστε ο Φορτούνης είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία του, όπως δήλωσε σε διαδικτυακή του συνέντευξη:

«Να κάνουμε την Εθνική μεγάλη. Ήδη με τον κύριο Πογέτ έχουμε κάνει μία πολύ καλή πρόοδο, οπότε προχωράμε, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να βελτιωνόμαστε. Αυτός είναι ο στόχος».

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας θα αναχωρήσει αύριο (23/3, 11:00) με προορισμό το Φάρο της Πορτογαλίας και θα προπονηθεί στο «Αλγκάρβε» στις 19:00 (τοπική ώρα).

Η συνέντευξη Τύπου του Γκουστάβο Πογιέτ έχει προγραμματιστεί για τις 18:15 (τοπική ώρα) και θα μεταδοθεί σε live streaming.