Γιβραλτάρ: Παρουσιάζονται τα σχέδια για το νέο γήπεδο πριν το ματς με την Ελλάδα

Τα σχέδια για το νέο εθνικό στάδιο του Γιβραλτάρ, χωρητικότητας 8.000 θέσεων, θα τεθούν ενώπιον της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού την Πέμπτη το πρωί.

Γιβραλτάρ: Παρουσιάζονται τα σχέδια για το νέο γήπεδο πριν το ματς με την Ελλάδα

Το Γιβραλτάρ θα υποδεχθεί την Παρασκευή (24/3) την Εθνική Ελλάδος στο Φάρο της Πορτογαλίας καθώς το γήπεδο της χώρας δεν έχει την απαραίτητη άδεια. Παρόλα αυτά, σύντομα θα έχει στην διάθεσή του ένα νέο εθνικό στάδιο.

Σε μια συνεδρίαση που θα λάβει χώρα μια μέρα πριν το παιχνίδι κόντρα στην «γαλανόλευκη», η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ θα παρουσιάσει τα σχέδια για αυτό που περιγράφει ως «γήπεδο υψηλής ποιότητας που είναι προσβάσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και φιλόξενο για όλους».

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ και οι αρχιτέκτονές της - καθώς και το Ταμιευτήριο, το οποίο ουσιαστικά θα είναι ο κατασκευαστής του έργου αυτού - ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα ορόσημο για το Γιβραλτάρ.

Τα σχέδια του γηπέδου, τα οποία αρχικά παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Σερ Τζο Μποσάνο, τον περασμένο Νοέμβριο, περιλαμβάνουν κατοικίες, γραφεία και εμπορικές μονάδες.

Το ίδιο το στάδιο έχει σχεδιαστεί για να έχει χωρητικότητα 8.000 θέσεων.