Γιβραλτάρ: Με... κανονική προετοιμασία κόντρα στην Εθνική

Έχοντας στα πόδια τους μια εβδομάδα προπονήσεων θα αντιμετωπίσουν οι ποδοσφαιριστές του Γιβραλτάρ την Εθνική Ελλάδος την Παρασκευή (24/3) στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024

Γιβραλτάρ: Με... κανονική προετοιμασία κόντρα στην Εθνική

Κόντρα στο Γιβραλτάρ θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στον δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 η Εθνική Ελλάδος την Παρασκευή (24/3) στο Φάρο της Πορτογαλίας.

Ενώ λοιπόν οι περισσότερες εθνικές ομάδες έχουν μόλις λίγες ημέρες για να προετοιμαστούν για τα παιχνίδια τους, το ίδιο δεν συμβαίνει με την προσεχή αντίπαλο της «γαλανόλευκης». Συγκεκριμένα, δεκαπέντε διεθνείς του Γιβραλτάρ συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη Τετάρτης (15/3) για μια από τις πρώτες προπονήσεις με την εθνική ομάδα ενόψει των προκριματικών του Euro.

Ενώ λοιπόν δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η αποστολή της για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες, η εθνική ομάδα του Γιβραλτάρ έχει χρησιμοποιήσει τον διαθέσιμο χρόνο αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, μαζί με τη διαθεσιμότητα των παικτών για να κερδίσει μερικές πολύτιμες ώρες προπόνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί από τους παίκτες που ήταν παρόντες στις εν λόγω προπονήσεις ήταν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κάτι πολύ σημαντικό με δεδομένο πως συνήθως το Γιβραλτάρ παρατάσσεται κυρίως με ερασιτέχνες.

Η ομάδα του Χούλιο Ρίμπας προπονείται στο Victoria Stadium στο Γιβραλτάρ, παρά το γεγονός θα παίξει και πάλι στο Φάρο της Πορτογαλίας, δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι της ως επίσημο μέλος της UEFA. Στο Φάρο θα προπονηθεί, όπως και η Εθνική μας, μια μέρα πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Μετά τον αγώνα με την Ελλάδα την Παρασκευή 24 Μαρτίου, μεταβεί στην Ολλανδία, ενώ θα παίξει με την Γαλλία τον Ιούνιο. Ένας αγώνας που θα διεξαχθεί επίσης στην Πορτογαλία.