Ντεσάν: «Ο Μπενζεμά μου είπε ότι δεν θα ήταν έτοιμος...»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Καρίμ Μπενζεμά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η απάντηση του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ντεσάν: «Ο Μπενζεμά μου είπε ότι δεν θα ήταν έτοιμος...»

Για την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά από την αποστολή της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο ομοσπονδιακός προπονητής των «μπλε», Ντιντιέ Ντεσάν, σε συνέντευξή του στη «Le Parisien».

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αποχώρησε λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε στο μηρό, ωστόσο όταν αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του δεν επέστρεψε στους «τρικολόρ», πριν τον ημιτελικό με το Μαρόκο, αλλά συνέχισε τις προπονήσεις με τους «μερένγκες» και πήρε μέρος και σε φιλικά τους παιχνίδια.

«Ο Καρίμ μου είπε ο ίδιος ότι δεν θα ήταν έτοιμος. Όταν τραυματίστηκε, ο γιατρός μας τον συνόδευσε στην κλινική για μαγνητική τομογραφία. Ο Καρίμ έστειλε τα αποτελέσματα σε κάποιον που τον παρακολουθούσε στη Μαδρίτη και ο οποίος του έδωσε επίσης μια γνώμη. Όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο, ήταν μετά τα μεσάνυχτα. Έμεινα με τον Καρίμ στο δωμάτιό του με τον γιατρό μας που είχε έρθει να μου δώσει την αναφορά της μαγνητικής τομογραφίας.

Ο Καρίμ είναι στεναχωρημένος γιατί αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο σήμαινε πολλά για αυτόν. Μου είπε: «Δεν μπορώ». Μείναμε μαζί για περίπου είκοσι λεπτά. Όταν τον άφησα, του είπα: «Καρίμ, δεν υπάρχει κάτι επείγον. Οργανώνεις την επιστροφή σου με τον διευθυντή της ομάδας». Ξυπνώντας , μαθαίνω ότι έφυγε. Είναι δική του απόφαση», είπε ο Ντεσάν για το σχετικό θέμα.

Η απάντηση του Μπενζεμά στα όσα επεσήμανε ο προπονητής του ήταν άμεση. Με μήνυμά του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο που περιέχει σχόλια από τη συνέντευξη, προσθέτοντας τη φράση «Μα τι θράσος».