Βαράν: Αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας (vid)

O 29χρονος διεθνής αμυντικός Ραφαέλ Βαράν, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Γαλλίας.

Βαράν: Αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας (vid)

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποφάσισε να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, επιβεβαιώνοντας τις φήμες τις οποίες κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες.

Με την εθνική Γαλλίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, το Nations League του 2021, ενώ μετρά και δύο χαμένους τελικούς, ένας στο EURO του 2016 και ο άλλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που διεξήχθη τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Συνολικά αγωνίστηκε σε 93 παιχνίδια των «τρικολόρ».

Αναλυτικά το μήνυμά του: «Το να εκπροσωπώ τη μεγάλη μας χώρα για μια δεκαετία ήταν μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου. Κάθε φορά που φορούσα αυτή την ιδιαίτερη μπλε φανέλα, ένιωθα απέραντη υπερηφάνεια. Το καθήκον να δίνω τα πάντα, να παίζω με την καρδιά μου και να κερδίζω κάθε φορά που πατάμε στο γήπεδο. Το σκεφτόμουν αυτό για αρκετούς μήνες και αποφάσισα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μένα να αποσυρθώ διεθνώς.

Ως παιδί, θυμάμαι να παρακολουθώ τη Γαλλία του '98, αυτή την ομάδα, αυτούς τους παίκτες που μας έκαναν να ζήσουμε απερίγραπτα συναισθήματα. Ονειρευόμουν να γίνω σαν τους ήρωές μας και, 20 χρόνια αργότερα, έζησα μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου, που με έκανε πραγματικά περήφανο. Φέραμε το κύπελλο στο σπίτι!

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ακόμα νιώθω κάθε συναίσθημα που ένιωσα εκείνη την ημέρα, στις 15 Ιουλίου 2018. Ήταν μια από τις πιο εκπληκτικές και αξέχαστες στιγμές της ζωής μου. Αυτή η νίκη που κατακτήσαμε μαζί δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την υποστήριξη του Ντιντιέ Ντεσάμπ, κάθε μέλους της διοίκησης και του επιτελείου μας όλα αυτά τα χρόνια, των συμπαικτών μου που υπερασπίστηκαν τη φανέλα μας σε κάθε αγώνα μας.

Αλλά το πιο σημαντικό, αυτή η νίκη δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη του καθενός από εσάς σε αυτή την πορεία. Η θέρμη σας, οι πανηγυρισμοί και οι αναμνήσεις από την επιστροφή μας στη Γαλλία θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου.

Ακόμα και μετά την ήττα στον τελικό πέρυσι, με σίγουρα μεγάλη πορεία, μας υποδεχτήκατε σαν ήρωες όταν επιστρέψαμε. Σε κάθε έναν από εσάς, χίλιες φορές ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Σίγουρα θα μου λείψουν αυτές οι στιγμές μαζί σας, αλλά έχει έρθει η ώρα η νέα γενιά να πάρει την σκυτάλη. Έχουμε μια ομάδα ταλαντούχων νέων παικτών που είναι έτοιμοι να αναλάβουν, που αξίζουν να έχουν μια ευκαιρία και που σας χρειάζονται.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ. Ράφα»