Κούμαν: «Θα είμαι πολύ διαφορετικός από τον Φαν Χάαλ»

Ο Ρόναλντ Κούμαν, που διαδέχτηκε τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας, αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού των «οράνιε» υπό τις οδηγίες του.

Κούμαν: «Θα είμαι πολύ διαφορετικός από τον Φαν Χάαλ»

Μία διαφορετική Ολλανδία από άποψη τακτικής θα δούμε το επόμενο διάστημα, μετά την αποχώρηση του Λουίς Φαν Χάαλ από την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας και την πρόσληψη του Ρόναλντ Κούμαν.

Ο τελευταίος έχει βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ομοσπονδία ως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα συνδιοργανώσουν ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό, ενώ ήδη ξεκίνησε το έργο του στην εθνική ομάδα.

«Η ιδέα είναι να επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα, με τέσσερις αμυντικούς και όχι πλέον πέντε όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Θα δουλέψουμε με τις δικές μου ιδέες και εμπειρίες. Ο Φαν Χάαλ έμεινε αήττητος στα είκοσι ματς στη θέση του. Θα ήταν υπέροχο να το κάνω κι εγώ αλλά θέλω να το κάνω διαφορετικά. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, υπήρξαν πολλές φορές που είπα στον εαυτό μου: Αυτό πρέπει να αλλάξει!», είπε μεταξύ άλλων ο 59χρονος ομοσπονδιακός προπονητής.

Στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024, η Ολλανδία ξεκινάει τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο τη Γαλλία στις 24 Μαρτίου στο Παρίσι.

«Αναγκαστικά παρακολούθησα τους αγώνες της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο με ιδιαίτερο μάτι. Με την πεποίθηση ότι θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με άμυνα τεσσάρων ατόμων», είπε ο Κούμαν ενόψει του αγώνα που ακολουθεί με τους «μπλε».