Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1: Πλήρωσε ακριβά τα λάθη της

Είχε ευκαιρίες, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη στη Βουδαπέστη και να κάνει το δύο στα δύο.

Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1: Πλήρωσε ακριβά τα λάθη της

Δεν κατάφερε η Ελλάδα να κάνει το δύο στα δύο στο UEFA Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη με το σκορ όμως να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η αναμέτρηση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε ιδανικά για την Ουγγαρία, αφού μόλις στο 15’ ο Σάλαϊ της έδωσε προβάδισμα. Η Ελλάδα, ωστόσο αντέδρασε άμεσα με τον Φορτούνη να εκτελεί το φάουλ, ο Μανωλάς να παίρνει την κεφαλιά και να νικάει τον πορτιέρε της Ουγγαρίας για το 1-1.

Η Εθνική μας ομάδα από εκείνο το σημείο και μετά έβγαλε πολύ ενέργεια στο γήπεδο. Είχε την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων και ασκούσε πίεση στην εστία της Ουγγαρίας ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Η Ελλάδα είχε καλές συνεργασίες κυρίως από τον άξονα με τον Φορτούνη να είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής. Από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν τα πάντα και εκεί που η εθνική είχε στον έλεγχο της το ματς και όλα έδειχνα πως το πιθανότερο ήταν να πετύχει το δεύτερο γκολ όλα ήρθαν τούμπα. Επί δύο λεπτά κανείς δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του Μπάρκα και στο 43’ ο Κλάινχαϊσλερ με φοβερό σκόραρε μη αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Έλληνα πορτιέρε. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1 υπέρ της Ουγγαρίας και με αδύναμους κρίκους τον Τζαβέλλα και τον Δώνη.

Στην επανάληψη ο Σκίμπερ τους έβγαλε και τους δύο βάζοντας στο παιχνίδι τον Μήτρογλου και τον Λυκογιάννη. Το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ελλάδα πίεζε την Ουγγαρία, η οποία εκείνο που προσπαθούσε ήταν να κρατήσει το υπέρ της σκορ με οποιοδήποτε τρόπο. Οι γηπεδούχοι από ένα σημείο και μετά πήγαν το ματς στη δύναμη με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Όλα αυτά βέβαια έγιναν με την ανοχή του Λευκορώσου ρέφερι, ο οποίος δεν έβγαζε κάρτες.

Η Ελλάδα μπορεί να πίεζε αλλά οι καταστάσεις που δημιούργησε προέρχονταν από τις στατικές φάσεις που εκτελούσε ο Φορτούνης. Δεν είχε την ίδια ενέργεια που είχε στο πρώτο ημίχρονο να φτιάξει μία οργανωμένη προσπάθεια, αλλά και πάλι ήταν καλύτερη στο γήπεδο. Οι Ούγγροι με κάθε μέσο ήθελαν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ και τελικά τα κατάφεραν παρά τις προσπάθειες των διεθνών μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Τα λάθη κυρίως στην άμυνα κόστισαν στην Ελλάδα, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο περίμενε τα πάντα από τις εκτελέσεις στατικών φάσεων από τον Φορτούνη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Grupam Arena

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-1

Σκόρερ: 15’ Σάλαϊ, 18’ Μανωλάς, 43’ Κλάινχαϊσλερ

Κίτρινες Κάρτες: 35’ Τζαβέλλας, 50’ Σάλαϊ, 78’ Μπουχαλάκης

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλιμπάκοφ (Λευκορωσία)

Συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (4-3-3): Γκουλάσι – Μπέσε Λανγκ Καντάρ Φιόλα – Α. Νάγκι Κόβατς Κλαϊνχάισλερ – Ρ. Βάργκα (62’ Λόβρεντσιτς ) Σαλάι Ζάλαϊ (69’ Έπελ)

ΕΛΛΑΔΑ (4-2-3-1): Μπάρκας - Τοροσίδης Παπασταθόπουλος Μανωλάς (52’ λ. τρ. Οικονόμου ) Τζαβέλλας 6,5 (46’ Λυκογιάννης ) – Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης – Χριστοδουλόπουλος Πέλκας Φορτούνης – Δώνης 5 (46’ Μήτρογλου ).