Euro: Με Αυστρία, Ιταλία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη η Εθνική Νεανίδων

Η Εθνική ομάδα Νεανίδων θα αντιμετωπίσει την Αυστρία, την Ιταλία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στον 6ο όμιλο, στη μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Euro: Με Αυστρία, Ιταλία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη η Εθνική Νεανίδων

Στον 6ο όμιλο της League A θα διεκδικήσει η Εθνική ομάδα των Νεανίδων την πρόκρισή της στην τελική φάση του EURO, η οποία θα διεξαχθεί στο Βέλγιο 18-30 Ιουλίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Αυστρία, την Ιταλία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ στα τελικά θα προκριθούν οι νικητές των 7 γκρουπ ή και η καλύτερη δεύτερη ομάδα όλων των ομίλων, σε περίπτωση που το Βέλγιο τερματίσει επικεφαλής.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τους αγώνες στην 4η και τελευταία θέση των ομίλων της League A, θα υποβιβαστούν και θα συνεχίσουν στο EURO 2023-24 από την League Β, ενώ οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της τελικής φάσης του EURO 2023, θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών.

Σε δηλώσεις του για την κλήρωση της Εθνικής ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Παπακώστας τόνισε:

«Θεωρώ ότι είχαμε μια καλή κλήρωση καθώς αποφύγαμε τα μεγαθήρια των πρώτων γκρουπ και αποφύγαμε πολύ δυνατές ομάδες που ανέβηκαν φέτος από την League B. H Αυστρία η οποία είναι και επικεφαλής του ομίλου αποτελεί μια εξαιρετική ομάδα με πειθαρχία και προσήλωση στο αγωνιστικό της πλάνο. Η Ιταλία σημειώνει συνεχώς ανοδική πορεία σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια και συγκαταλέγεται σταδιακά στις κορυφαίες ομάδες.

Εμείς οφείλουμε να παλέψουμε απέναντι σε όλους τους αντιπάλους όπως κάναμε και στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας με επιτυχία μεγάλες ομάδες. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η παραμονή στην League Α και θεωρώ ότι είναι απόλυτα εφικτός με την ποιότητα που διαθέτει αυτή η ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι τα κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλες τις αναμετρήσεις ώστε να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον όμιλο».