Εσθονία-Ελλάδα 0-1: Με μαέστρο τον Φορτούνη

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πέτυχε το νικητήριο γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είχε δοκάρι και τρομερή ευκαιρία στο 89’ για το 0-2. Ευτυχώς η Εθνική δεν πλήρωσε τα λάθη της.

Εσθονία-Ελλάδα 0-1: Με μαέστρο τον Φορτούνη

Με έναν εξαιρετικό Κώστα Φορτούνη η Εθνική ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 1-0 της Εσθονίας χάρη σε γκολ του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού. Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ταλίν και με διάθεση να «καθαρίσει» από νωρίς τους Εσθονούς. Φορτούνης και Μήτρογλου έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Μάνταλος δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο. Αυτό όμως έγινε στο 14’ όταν ο Μήτρογλου τροφοδότησε τον Φορτούνη και αυτός με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-1 για την Ελλάδα.

Το ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ιδανικό, αλλά μετά το γκολ η Εσθονία επιχείρησε να βγει στην επίθεση και να δημιουργήσει καταστάσεις. Στο 40’ η Ελλάδα είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ενώ και στις καθυστερήσεις με τον Τοροσίδη να μην αφήνει τον Μήτρογλου να εκτελέσει και να χάνεται έτσι μία καλή ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα είχε δώσει μέτρα στους γηπεδούχους που προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο για να φέρουν το παιχνίδια στα ίσια. Στο 71’ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Τοροσίδης έκανε λάθος υπολογισμό της μπάλας και ο Λουτς σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Να τονίσουμε πως η Ελλάδα έχασε στο 51’ τον Μήτρογλου με τον Μπακασέτα να παίρνει τη θέση του, ενώ στο 78’ έχασε και τον Μπουχαλάκη. Στο 89’ ο Φορτούνης έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ όταν έφυγε μόνος απέναντι από τον πορτιέρο της Εσθονίας, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Έτσι το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και η Ελλάδα ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Σε γενικές γραμμές η Ελλάδα ήταν καλύτερη από την Εσθονία και είχε ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι πιο εύκολα. Είναι ένα ερωτηματικό γιατί ο Σκίμπε επέλεξε να παρατάξει την Ελλάδα χωρίς εξτρέμ όταν έχει τον Λάζαρο και τον Δώνη σε καλή κατάσταση, ενώ έφτασε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο να παίζει με τρία "δεκάρια", τον Φορτούνη, τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα. Η Ελλάδα δεν πλήρωσε τα λάθη της και πήρε το διπλό.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Le Coq Arena

ΕΣΘΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 0-1

Σκόρερ: 14’ Φορτούνης

Κίτρινες Κάρτες: 45’ Μετς, 65’ Μπαράνοβ

Συνθέσεις:

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Καμς, Μπαράνοβ, Βίμαν, Μετς, Πικ, Οζάμα, Νμιτρίγεβ, Λουτς (85’ Πούρι), Βασίλιεβ, Ανιέ (64’ Ζένιοβ).

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης (78’ Τζιόλης), Κουρμπέλης, Πέλκας (90+1 Κουλούρης), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου (51’ Μπακασέτας).