Ρωσία: Βλέπει την έξοδο της από τη FIFA - Θα στραφεί στην Ασιατική συνομοσπονδία

Μια κίνηση «αντίδρασης» ή ίσως και μια λύση ανάγκης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρόσφατη σκέψη των Ρώσων, σχετικά με το ποδόσφαιρο εκτός των συνόρων τους. Πιο συγκεκριμένα, ο αποκλεισμός της FIFA και της UEFA τους έχει κάνει να σκέφτονται το ενδεχόμενο «προσάρτησής» τους στην Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ρωσία: Βλέπει την έξοδο της από τη FIFA - Θα στραφεί στην Ασιατική συνομοσπονδία

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν να αποκλείσουν όλες τις ρωσικές ομάδες, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο από κάθε διοργάνωση που τελείται υπό την αιγίδα τους. Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα και τον αυτόματο αποκλεισμό της Εθνικής της Ομάδας ακόμη και από το Παγκόσμιο Κύπελλό του Κατάρ.

Όλος αυτός ο παραγκωνισμός οδήγησε ,σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ρωσικός Τύπος , τη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (RFS) στο να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής συνομοσπονδίας, προκειμένου να «εγκαταλείψει» την UEFA και να ενταχθεί στην ασιατική Συνομοσπονδία (AFC).

«Πριν από λίγους μήνες, είπα ότι η σκέψη για την Ασία ήταν πρόωρη, αλλά τώρα είναι μια ευκαιρία που πρέπει να εξετάσουμε», δήλωσε σχετικά, ο πρόεδρος της RFS, Αλεξάντερ Ντιούκοφ, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.