Απογοήτευσε περισσότερο από την Εθνική ο Πογέτ (μετά το ματς)...

Η Εθνική με σοβαρές απουσίες και από έντονη σεζόν έχει ελαφρυντικά για την απόδοσή της με Μάλτα και Ουγγαρία. Η οποία προφανώς δεν άρεσε σε κανέναν, παρά τις δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ. 

Απογοήτευσε περισσότερο από την Εθνική ο Πογέτ (μετά το ματς)...

Έχοντας παρακολουθήσει το παιχνίδι στη μαγευτική «Πούσκας Αρένα» της επίσης μαγευτικής Βουδαπέστης (δυστυχώς από την τηλεόραση), δεν μαγεύτηκα σε καμία περίπτωση από την απόδοση της Εθνικής στο φιλικό με την Ουγγαρία. Ούτε κανείς από τους συναδέλφους που διάβασα λίγο μετά μήπως είχα κάνει κάποιο λάθος, αλλά έχοντας και τη σύμφωνη άποψη του σοβαρού δημοσιογράφου που μετέδιδε το ματς. Δεν μπορεί να είδαμε άλλα όλοι.

Δεν ήταν καλή η Εθνική και δεν έκανε κανέναν χαρούμενο, όπως δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ μετά το παιχνίδι. Κι αυτό ήταν ίσως πιο στενάχωρο, καθώς ο Ουρουγουανός συνήθως αποφεύγει να κάνει το άσπρο μαύρο. Και γενικά έχει δείξει δείγματα καλής δουλειάς. Μπορεί να είχε τους λόγους του για να εκφράσει ικανοποίηση για την απόδοση, αλλά καλή απόδοση δεν ήταν.

Ελαφρυντικά φυσικά υπάρχουν πολλά, όπως η απουσία βασικών στελεχών, η κόπωση από τα πολλά μαζεμένα ματς με τους συλλόγους, το ότι ήταν φιλικά ματς και δεν βγήκε η ίδια ένταση. Αλλά έτσι η Εθνική, στη Βαλέτα και στη Βουδαπέστη, πισωγύρισμα έκανε. Η Ουγγαρία είναι καλή ομάδα, αλλά δεν είχε και αυτή κάποια σούπερ απόδοση. Έξυπνα έπαιξε, με τύχη νίκησε στο τέλος, αλλά θα μπορούσε να είχε βρει γκολ νωρίτερα στις αποκρούσεις του Πασχαλάκη.

Αν η Εθνική πιστεύει ότι τα πήγε καλά, αυτό είναι πρόβλημα. Και θα το βρούμε μπροστά μας, καθώς τα προκριματικά δεν αργούν τόσο πολύ όσο φαίνεται. Μπορούμε να βρούμε κι άλλα για απαντήσεις, όπως π.χ. ότι μέχρι και η Ιταλία έχασε στο φιλικό από την Αυστρία, αλλά καλύτερα να τρωγόμαστε με απορίες για το τι έφταιξε και δεν παίξαμε καλά, παρά να νομίζουμε ότι παίξαμε.