Διεθνή φιλικά: Νίκη με Φιούλκρουγκ η Γερμανία στο Ομάν, «πεντάρα» η Τσεχία

Η Γερμανία στο μοναδικό φιλικό της πριν το Μουντιάλ 2022 κέρδισε 1-0 το Ομάν, ενώ η Τσεχία διέλυσε τα Νησιά Φερόε με 5-0. Νίκη και για Πολωνία, Τουρκία κόντρα σε Χιλή και Σκωτία αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων.

Διεθνή φιλικά: Νίκη με Φιούλκρουγκ η Γερμανία στο Ομάν, «πεντάρα» η Τσεχία

Τη νίκη πανηγύρισε η εθνική ομάδα της Γερμανίας στο μοναδικό φιλικό παιχνίδι που προγραμμάτισε λίγο πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ.

Η «νασιονάλμανσαφτ» επικράτησε 1-0 του Ομάν στο Αθλητικό συγκρότημα του σουλτάνου Καμπούς (στο Ομάν) και αναπτέρωσε το ηθικό της ενόψει των αναμετρήσεών της στο Μουντιάλ.

Στο συγκεκριμένο ματς ο ομοσπονδιακός προπονητής των «πάντσερ», Χανς Φλικ, έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ξεκινώντας μεταξύ άλλων βασικό στην επίθεση τον 17χρονο Μουκοκό της Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και εκ του αποτελέσματος κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 80’ με τον Νίκλας Φιούλκρουγκ.

Στο μεταξύ, καταιγιστική ήταν η Τσεχία στον αγώνα της κόντρα στα Νησιά Φερόε, καθώς διέλυσε την αντίπαλό της με το εμφατικό 5-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Τσέχους ήταν ο Μοϊμίρ Τσίτιλ που πέτυχε χατ-τρικ, ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν Τσέρνι και Στρονάτι.

Παράλληλα, η Πολωνία επιβλήθηκε 1-0 της Χιλής με «χρυσό» σκόρερ τον Πιάτεκ στο 85’, ενώ τη νίκη πανηγύρισε και η Τουρκία με 2-1 επί της Σκωτίας στο Ντιγιαρμπακίρ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Καμπάκ (40’) και Ουντέρ (49’), πριν μειώσουν οι «χαϊλάντερς» με τον ΜακΓκιν (62’).

Τα αποτελέσματα των φιλικών αναμετρήσεων:
Ομάν – Γερμανία 0-1
(80’ Φιούλκρουγκ)

Πολωνία – Χιλή 1-0
(85’ Πιάτεκ)

Τουρκία – Σκωτία 2-1
(40’ Καμπάκ, 49’ Ουντέρ – 62’ ΜακΓκιν)

Τσεχία –Νησιά Φερόε 5-0
(13’, 19’ και 23’ Τσίτιλ, 42’ Τσέρνι, 76’ Στρονάτι)