«Στον Αλμέιδα οφείλεται η κλήση του Πινέδα στο Μουντιάλ»

Στο Μεξικό γίνονται αναφορές στο γεγονός πως ο Ορμπελίν Πινέδα κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και θεωρούν πως αυτό οφείλεται στον Ματίας Αλμέιδα.

«Στον Αλμέιδα οφείλεται η κλήση του Πινέδα στο Μουντιάλ»

Ο Ορμπελίν Πινέδα έχει κληθεί στην εθνική ομάδα του Μεξικού και θα δώσει το παρών στο Μουντιάλ του Κατάρ. Στην πατρίδα του γίνονται αναφορές για την κλήση του στην εθνική ομάδα και τονίζουν πως ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγωνιστική του άνοδο είναι ο Ματίας Αλμέιδα.

«Ματίας Αλμέιδα. Το κλειδί για να παίξει ο Ορμπελίν Πινέδα στο Μουντιάλ. Η επανένωση του Ορμπελίν Πινέδα με τον Ματίας Αλμέιδα στην Ελλάδα ήταν καθοριστική για να κερδίσει μια θέση στην τελική λίστα των 26 που θα εκπροσωπήσουν το Μεξικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα Bolavip και συνεχίζει:

«Το 2018, ο Ορμπελίν Πινέδα απογοητεύτηκε που έμεινε την τελευταία στιγμή εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, όταν κόπηκε από τον Χουάν Κάρλος Οσόριο. Το 2022, θα μπορούσε να βιώσει την ίδια κατάσταση, αν δεν είχε αποφασίσει να φύγει από τη Θέλτα. Βρήκε την ΑΕΚ ως την καλύτερη επιλογή, γιατί, πέραν των άλλων, είδε τον Ματίας Αλμέιδα ως τον καλύτερο σύμμαχο για να τον βοηθήσει να ξαναβρεί την καλύτερη εκδοχή του».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ακόμα: «Δεν είχε άδικο, γιατί μαζί με τον προπονητή, με τον οποίο κατέκτησε τρεις τίτλους στην Τσίβας, σύντομα απέκτησε τη συνέχεια που του έλειπε το προηγούμενο εξάμηνο. Έπαιξε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, πάντα ως βασικός, για να πείσει τελικά τον Τάτα Μαρτίνο».