Με ερασιτέχνες η Δανία κόντρα σε Σλοβακία και Ουαλία!

Κλιμακώνεται η σύγκρουση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας, με βασική διαφωνία τη δυνατότητα των διεθνών να έχουν χορηγικές συνεργασίες με εταιρίες ανταγωνιστικές των επίσημων χορηγών της εθνικής.

Με ερασιτέχνες η Δανία κόντρα σε Σλοβακία και Ουαλία!

Η ομοσπονδία απέρριψε τη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών και οδηγήθηκε σε μια πρωτοφανή απόφαση, ενόψει του σημερινού φιλικού με τη Σλοβακία, αλλά και του αγώνα της Κυριακής με την Ουαλία, για τα προκριματικά του Nations League.

Μετά από τη ρήξη οι διεθνείς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Άγκε Χαρέιντε, και ο βοηθός του, Γιον Νταλ Τόμασον, αποσύρθηκαν από την ομάδα. Ετσι η ομοσπονδία της χώρας, για ν' αποφύγει κυρώσεις από την UEFA, στελέχωσε την εθνική για το σημερινό ματς με ημιεπαγγελματίες, ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες του εγχώριου πρωταθλήματος, ακόμη και από παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα 5Χ5!

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ και πρωταθλητής Ευρώπης του 1992, Γιον Γένσεν, που ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού τεχνικού, κάλεσε παίκτες από την 3η και 4η κατηγορία του δανέζικου πρωταθλήματος, αλλά και πέντε παίκτες που ήταν διεθνείς με την εθνική Δανίας στο futsal τον προηγούμενο Μάιο, σε αγώνα κόντρα στη Γροιλανδία!