Σάντος: «Δεν κινδυνεύει η θέση μου από τον αποκλεισμό από την Ισπανία, έχω συμβόλαιο ως το 2024...»

Ο Φερνάντο Σάντος μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από την τελική φάση του Nations League, ελέω της, εντός έδρας, ήττας από την Ισπανία (0-1), δήλωσε «συντετριμμένος όπως κι οι παίκτες μου», αλλά σημείωσε η «καρέκλα» του δεν ...τρίζει αφού έχει συμβόλαιο ως το 2024

Σάντος: «Δεν κινδυνεύει η θέση μου από τον αποκλεισμό από την Ισπανία, έχω συμβόλαιο ως το 2024...»

Με τα σημάδια εμφανή ότι δεν είχε ...χωνέψει το ποδοσφαιρικό χουνέρι που υπέβελλε η Εθνική Ισπανίας τον ίδιο και την Πορτογαλία του εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στην Μπράγκα όπου η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, νικώντας (1-0) με γκολ του Μοράτα στο 88' άρπαξε, μέσα από τα χέρια των γειτόνων της, την παρουσία στα τελικά του Nations League.

O τεχνικός που οδήγησε την Πορτογαλία στο μοναδικό της της Euro, το 2016, δεν έκρυψε την απογοήτευση του:

«Η ομάδα ήταν καλά οργανωμένη στο πρώτο μέρος, δημιουργήσαμε ευκαιρίες ενώ η Ισπανία δεν είχε κάποια φάση. Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους πιέσαμε πιο ψηλά και φτιάξαμε άλλες 2-3 ευκαιρίες.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, δεν είχαμε τη μπάλα, σταματήσαμε να ασκούμε πρέσινγκ, υποχωρήσαμε και είχαμε δυσκολίες. Ακόμα και έτσι όμως ο Ρονάλντο είχε κάποιες ευκαιρίες που συνήθως σκοράρει», τόνισε πριν κάνει τις παρατηρήσεις του:

«Αυτή είναι η δεύτερη φορά που δεχόμαστε γκολ στο φινάλε. Εάν είναι να αμυνθούμε, θα πρέπει να δίνουμε τα πάντα στην άμυνα. Οι παίκτες μου και εγώ είμαστε συντετριμμένοι από το αποτέλεσμα...»

Παρά ταύτα δεν απέφυγε την κριτική...

«Εάν έμαθα από το ματς με την Σερβία; Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Απέναντι στην Σερβία βάλαμε γκολ αλλά μετά δεν είχαμε ευκαιρίες...Από τότε έχουμε αλλάξει ως προς τον τρόπο παιχνιδιού μας αν και υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε».

Όσο για το αν κινδυνεύει η θέση του μετά τον αποκλεισμό ήταν απόλυτος:

«Ο αποκλεισμός δεν με υπονομεύει σε καμία περίπτωση. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2024".