Βραζιλία: Καταδικάζει το περιστατικό με την μπανάνα στον Ριτσάρλισον

Η Βραζιλία καταδίκασε το περιστατικό στο οποίο οπαδοί πέταξαν μια μπανάνα στον Ριτσάρλισον κατά την διάρκεια του αγώνα της χώρας του με την Τυνησία.

Βραζιλία: Καταδικάζει το περιστατικό με την μπανάνα στον Ριτσάρλισον

Η μπανάνα πετάχτηκε αφού ο Ριτσάρλισον σημείωσε το δεύτερο γκολ της Βραζιλίας στο φιλικό με την Τυνησία και πανηγύρισε τρέχοντας προς τη σημαία του κόρνερ στο «Παρκ ντε Πρενς» της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Βραζιλία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως: «Μετά το δεύτερο γκολ της Βραζιλίας, μια μπανάνα πετάχτηκε προς τον Ριτσάρλισον. Η CBF (Βραζιλιάνικη Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία) ενισχύει τη στάση της κατά των διακρίσεων και αποκηρύσσει κατηγορηματικά ένα ακόμη επεισόδιο ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Είτε εντός είτε εκτός γηπέδου, συμπεριφορές όπως αυτή δεν είναι ανεκτές».

Ο Πρόεδρος της CBF, Εντνάλντο Ροντρίγκες πρόσθεσε: «Για άλλη μια φορά, εκφράζω δημόσια την απόρριψή μου. Αυτή τη φορά το είδα με τα μάτια μου. Αυτό μας σοκάρει. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

Η καταπολέμηση του ρατσισμού δεν είναι απλώς ένας σκοπός, αλλά μια θεμελιώδης αλλαγή για την εξάλειψη αυτού του τύπου εγκλήματος από τον πλανήτη. Επιμένω να λέω ότι οι τιμωρίες πρέπει να είναι πιο αυστηρές».

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες της Βραζιλίας κράτησαν ένα πανό που έγραφε: «Χωρίς τους μαύρους παίκτες μας, δεν θα είχαμε αστέρια στις φανέλες μας».

Αυτό ακολούθησε την κακοποίηση που δέχθηκε ο Βινίσιους Τζούνιορ από οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης κατά την διάρκεια του αγώνα τους εναντίον της ομάδας του, Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ μπήκε ως αλλαγή, καθώς η Βραζιλία κέρδισε την Τυνησία με 5-1, με τον Ραφίνια να σκοράρει δύο φορές, τον Νεϊμάρ να εκτελεί πέναλτι και τον Πέδρο να σκοράρει και αυτός μαζί με τον Ριτσάρλισον στο 19ο λεπτό.