Nations League: «Τελικός» στη Βουδαπέστη

Ουγγαρία και Ιταλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο την είσοδο στα τελικά του Nations League.

Nations League: «Τελικός» στη Βουδαπέστη

Τελευταία στροφή για τον 3ο όμιλο της Λίγκας 1 και τα φώτα πέφτουν στη Βουδαπέστη. Στο «Φέρεντς Πούσκας» η έκπληξη του γκρουπ Ουγγαρία φιλοξενεί την Ιταλία σε ένα ματς όπου θα κριθεί το εισιτήριο για την τελική φάση του Nations League. Οι Μαγυάροι προέρχονται από το σπουδαίο διπλό στη Γερμανία, αποτέλεσμα που τους έφερε στην κορυφή και τους έδωσε παράλληλα πλεονέκτημα για τη σημερινή μάχη. Συγκεκριμένα, η Ουγγαρία θέλει θετικό αποτέλεσμα για να κόψει πρώτη το νήμα, σε αντίθεση με τη «σκουάντρα ατζούρα» που επιθυμεί μόνο νίκη για να προσπεράσει στο φινάλε. Για τους λάτρεις της παράδοσης, η Ιταλία δεν χαμογέλασε καμία από τις τρεις τελευταίες φορές που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Σπουδαίο ματς αλλά χωρίς ενδιαφέρον στο «Γουέμπλεϊ» ανάμεσα στην Αγγλία και στη Γερμανία. Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στο ίδιο γήπεδο μετά το Euro του 2021, ωστόσο αμφότερες έχουν τεθεί εκτός στόχων. Τα «τρία λιοντάρια» υποβιβάστηκαν στη Λίγκα 2 της διοργάνωσης, ενώ τα «πάντσερ» έχασαν τη δυνατότητα πρόκρισης την προηγούμενη αγωνιστική.

Για τη δεύτερη κατηγορία και τον 3ο όμιλο η Βοσνία που έχει εξασφαλίσει την άνοδο αντιμετωπίζει τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, ενώ την ίδια ώρα το επίσης αδιάφορο Μαυροβούνιο υποδέχεται τη Φινλανδία. Οι γείτονές μας βρίσκονται στην τελευταία θέση, έναν βαθμό πίσω από τους Φινλανδούς, και επιθυμούν νίκη και παράλληλα να μην κερδίσουν οι Σκανδιναβοί για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Για τη Φινλανδία αρκεί καλύτερο αποτέλεσμα…

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στον 4ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας. Η Γεωργία έχοντας πάρει το εισιτήριο για την παραπάνω Λίγκα ταξιδεύει στο Γιβραλτάρ, ενώ η Βόρεια Μακεδονία φιλοξενεί τη Βουλγαρία στα Σκόπια. Τέλος, στο μοναδικό παιχνίδι της τέταρτης και τελευταίας κατηγορίας, η πρωτοπόρος Εσθονία αντιμετωπίζει το Σαν Μαρίνο στο Σεραβάλ.

Το αποψινό πρόγραμμα:

League A - Group 3

21:45: Αγγλία - Γερμανία, Ουγγαρία - Ιταλία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ουγγαρία 10

2. Ιταλία 8

3. Γερμανία 6

4. Αγγλία 2

League B - Group 3

21:45: Ρουμανία - Βοσνία, Μαυροβούνιο - Φινλανδία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βοσνία 11

2. Μαυροβούνιο 7

3. Φινλανδία 5

4. Ρουμανία 4

League C - Group 4

21:45: Γιβραλτάρ - Γεωργία, Βορεία Μακεδονία - Βουλγαρία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γεωργία 13

2. Β. Μακεδονία 7

3. Βουλγαρία 6

4. Γιβραλτάρ 1

League D - Group 2

21:45: Άγιος Μαρίνος - Εσθονία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Εσθονία 9

2. Μάλτα 6

3. Άγιος Μαρίνος 0