Νations League: Αναμετρήσεις «φωτιά» περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα

Αρκετά παιχνίδια θα κρίνουν «εισιτήρια» πρόκρισης και ανόδου στο αποψινό πρόγραμμα του Νations League.

Νations League: Αναμετρήσεις «φωτιά» περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα

Η αγωνία κορυφώνεται στο σημερινό πρόγραμμα των αναμετρήσεων του Νations League, αφού αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη μάχη που δίνουν οι εθνικές ομάδες όχι μόνο για την πρόκριση στα τελικά, αλλά και την αποφυγή του υποβιβασμού. Μετά το «στραπάτσο» της Αγγλίας, η οποία υποβιβάστηκε από τη Λίγκα, η προσοχή στρέφεται απόψε στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, η οποία φιλοξενείται από τη Δανία σε ένα ματς που θα κρίνει και το μέλλον των «τρικολόρ».

Για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ η νίκη είναι σήμερα μονόδρομος, αφού μπορεί να υποβιβαστεί σε περίπτωση που δεν κερδίσει απόψε την αντίπαλό της και παράλληλα η Αυστρία πάρει τη νίκη στο παιχνίδι κόντρα στην Κροατία. Την ίδια στιγμή μάλιστα, το σημερινό ματς είναι κομβικό και για τους Δανούς, που κυνηγούν την πρόκριση στα τελικά, καθώς θέλουν το τρίποντο και παράλληλα η Κροατία να «στραβοπατήσει» κόντρα στην Αυστρία.

Όσον αφορά τη «χρβάτσκα»; Απέναντι στους Αυστριακούς θέλουν τη νίκη στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης, ώστε ανεξαρτήτως άλλου αποτελέσματος να είναι αυτοί που θα τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου και να περάσουν στον επόμενο γύρο.

Απόψε ξεκαθαρίζει παράλληλα η κατάσταση και στον τέταρτο όμιλο της Λίγκα 1, εκεί όπου Ολλανδία και Βέλγιο συνεχίζουν την «κούρσα» για την πρωτιά και την πρόκριση. Οι «οράνιε» μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους έστω με ισοπαλία ή ακόμα κι αν ηττηθούν από το Βέλγιο με λιγότερο από τρία γκολ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» του Άμστερνταμ.

Αντίθετα, οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν μόνο νίκη και με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά, ώστε να «γκρεμίσουν» από την κορυφή του γκρουπ την Ολλανδία και να τερματίσουν αυτοί στην πρώτη θέση. Στο άλλο ματς του γκρουπ Πολωνία και Ουαλία θα αναμετρηθούν στο Κάρντιφ. Στο συγκεκριμένο ματς όποια ομάδα ηττηθεί υποβιβάζεται από τη Λίγκα, ενώ οι Πολωνοί βολεύονται ακόμα και με την ισοπαλία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα των αναμετρήσεων, Τουρκία και Καζακστάν, που κέρδισαν ήδη την άνοδό τους στην Λίγκα 23 του Νations League, θα αναμετρηθούν πλέον με Νησιά Φερόε και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα, ενώ στον πρώτο όμιλο της Λίγκα 4 η προσοχή στρέφεται στη μάχη της Λετονίας με τη Μολδαβία για την κορυφή. Η Λετονία θέλει έστω τον βαθμό κόντρα στην Ανδόρα για να κερδίσει την άνοδο στη Λίγκα 3, ενώ η Μολδαβία θέλει νίκη επί του Λιχτενστάιν και παράλληλα «γκέλα» της Λετονίας.

Το αποψινό πρόγραμμα:

Λίγκα 4 - Γκρουπ 1

Ανδόρα - Λετονία (16:00)

Μολδαβία - Λιχτενστάιν (16:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λετονία 12

2. Μολδαβία 10

3. Ανδόρα 7

4. Λιχτενστάιν 0

Λίγκα 3 - Γκρουπ 3

Σλοβακία - Λευκορωσία (19:00)

Αζερμπαϊτζάν - Καζακστάν (19:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Καζακστάν 13

2. Αζερμπαϊτζάν 7

3. Σλοβακία 6

4. Λευκορωσία 2

Λίγκα 1 - Γκρουπ 1

Αυστρία - Κροατία (21:45)

Δανία - Γαλλία (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κροατία 10

2. Δανία 9

3. Γαλλία 5

4. Αυστρία 4

Λίγκα 1 - Γκρουπ 4

Ολλανδία - Βέλγιο (21:45)

Ουαλία - Πολωνία (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολλανδία 13

2. Βέλγιο 10

3. Πολωνία 4

4. Ουαλία 1

Λίγκα 3 - Γκρουπ 1

Νησιά Φερόε - Τουρκία (21:45)

Λουξεμβούργο - Λιθουανία (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τουρκία 13

2. Λουξεμβούργο 8

3. Νησιά Φερόε 5

4. Λιθουανία 1