Φαν Ντάικ: Παραδέχτηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν

Ο αμυντικός της Λίβερπουλ και της Ολλανδίας, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, παραδέχτηκε ότι είχε ένα κακό ξεκίνημα στην σεζόν και ισχυρίστηκε ότι αισθάνεται ένα επιπλέον βάρος ευθύνης ως ηγέτης τόσο για τον σύλλογο όσο και για την χώρα του.

Φαν Ντάικ: Παραδέχτηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν

Αλλά ο Φαν Ντάικ εμφανίστηκε σίγουρος ότι βρίσκεται στην πορεία να επιστρέψει σε φόρμα μετά τη νίκη της Ολλανδίας με 2-0 επί της Πολωνίας στο Nations League.

Η Λίβερπουλ έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της μόλις δύο φορές σε όλες τις διοργανώσεις και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει επικριθεί ότι δεν ήταν στα καλύτερά της μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Ο Φαν Ντάικ, 31 ετών, έχει ξεκινήσει σε κάθε αγώνα μέχρι στιγμής το 2022-23 και παραδέχεται ότι δεν είχε το ίδιο καλή απόδοση αυτή τη σεζόν.

Είπε: «Ξέρω ότι θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα στην αρχή της σεζόν. Δεν είμαι αφελής σε αυτό. Ξέρω πολύ καλά πότε κάνω λάθη».

Ο Ολλανδός συνέχισε λέγοντας ότι «διανοητικά, είναι μια πρόκληση» όσον αφορά το να έχει ηγετικό ρόλο για τον σύλλογο και την εθνική του ομάδα, επειδή τον κρατά στην δημοσιότητα.

Ωστόσο, αισθάνεται ότι πρόσφατα τα κατάφερε καλά και μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Ξέρω επίσης ότι είμαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες του συλλόγου και φυσικά και εδώ στην εθνική ομάδα. Νιώθω αυτή την ευθύνη», πρόσθεσε.

«Πνευματικά είναι μια πρόκληση. Νιώθεις μεγάλη πίεση στο κεφάλι σου. Πολλοί το ξεχνούν κι αυτό, δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Όλοι προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αν, στην περίπτωσή μου, είσαι ένας από τους βασικούς πυλώνες του συλλόγου, τότε λαμβάνεις την κριτική που σου αξίζει. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Αλλά το έκανα μια χαρά».

Η Ολλανδία προετοιμάζεται για τον τελευταίο της αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με το Βέλγιο στο Nations League αυτή την Κυριακή.