Πογέτ: «Θέλουμε νίκες για να βελτιωθούμε στο FIFA Ranking»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ εξήγησε για ποιο λόγο θέλει οπωσδήποτε τη νίκη της Εθνικής μας στην αναμέτρηση με την Κύπρο στη Λάρνακα (24/9, 21.45).

Πογέτ: «Θέλουμε νίκες για να βελτιωθούμε στο FIFA Ranking»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας, Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στους λόγους που στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι η νίκη εναντίον της Κύπρου στη Λάρνακα (24/9, 21.45).

Αναλυτικά:

Για τις μονομαχίες του με τον Κετσπάγια ως παίκτες: «Ο Κετσπάγια ήταν πολύ άτυχος, γιατί έπαιζε στην ομάδα που σημείωσα τα περισσότερα γκολ στην Αγγλία. Ανυπομονώ να τον δω. Επίσης ήταν στην ΑΕΚ, τη μόνη ομάδα που προπόνησα στην Ελλάδα οπότε έχουμε κοινό παρελθόν. Στον αγώνα τα πάντα εξαρτώνται από τους παίκτες, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Για το κίνητρο που προσπαθεί να δώσει στους παίκτες του: «Προσπαθούμε να έχουμε έναν στόχο, να επικεντρωθούμε σε αυτόν. Τον Ιούνιο ο στόχος ήταν να βγούμε πρώτοι, τώρα να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς και να βελτιωθούμε στο FIFA Ranking. Είναι ένα ντέρμπι. Όλοι στην Κύπρο μας περιμένουν και θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα οπότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι ακριβώς. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ομάδα της Κύπρου καθώς έχουν νέο προπονητή, νέα τακτική, νέο σύστημα».

Για την αλλαγή πλάνων λόγω των απουσιών: «Δεν θα σας πω πολλά. Συνήθως επικεντρωνόμαστε στο τι κάνουμε εμείς, το καλύτερο που μπορούμε με σεβασμό στον αντίπαλο μας. Ιδίως από τη στιγμή που δεν τους ξέρουμε. Ξέραμε την προηγούμενη φορά το σύστημα, το πως παίζουν, τώρα όχι. Δεν επικεντρώνομαι στους παίκτες που λείπουν αλλά σε αυτούς που είναι με την ομάδα για να τους προετοιμάσω το καλύτερο δυνατόν».

Για το αν υπάρχει κίνητρο: «Υπάρχει στόχος. Η συνεχής βελτίωση. Είναι ένα καλό τεστ για τους ποδοσφαιριστές και το μέλλον τους. Θέλω να δείξουμε τα ίδια στοιχεία, επιθυμία για τη νίκη, να δείξουμε πως είμαστε εκεί για να παίξουμε και να είμαστε εδώ αύριο το βράδυ και να δείξουμε πως η ομάδα μπόρεσε να ανταποκριθεί σε ότι και αν έχει απέναντι της».