Εμπαπέ: «Έχω πολλή περισσότερη ελευθερία στην Εθνική Γαλλίας από ό,τι στην Παρί»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε για τις διαφορές του ρόλου του στην Παρί Σεν Ζερμέν και στην Εθνική Γαλλίας

Εμπαπέ: «Έχω πολλή περισσότερη ελευθερία στην Εθνική Γαλλίας από ό,τι στην Παρί»

Η Εθνική Γαλλίας πέτυχε την πρώτη της νίκησε σε επίσημο ματς ύστερα από δέκα ολόκληρους μήνες, επικρατώντας με 2-0 επί της Αυστρίας. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ των «τρικολόρ» μίλησε στην μικτή ζώνη μετά το ματς σχολιάζοντας τις διαφορές μεταξύ του ρόλου του στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Εθνική Γαλλίας.

«Παίζω διαφορετικά. Μου ζητούνται άλλα πράγματα εδώ σε σχέση με την ομάδα μου. Έχω πολύ περισσότερη ελευθερία εδώ. Ο προπονητής ξέρει ότι υπάρχει ένας αριθμός "9" όπως ο Όλιβ [Ζιρού] που καταλαμβάνει τις άμυνες και μπορώ να κινούμαι ελεύθερα στους χώρους. Στο Παρίσι, είναι διαφορετικά. Μου ζητείται να παίζω ως πίβοτ. Είναι διαφορετικό», επεσήμανε ο νεαρός επιθετικός.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γάλλος αστέρας ερωτήθηκε και σχετικά με το θετικό αποτέλεσμα της σύγκρουσής του με την Ομοσπονδία για τα δικαιώματα εικόνας. «Δεν ήμουν εγώ που βρήκα τις συμφωνίες», είπε. «Όλη η ομάδα το ήθελε. Στη συνέχεια, δεν με πειράζει να βρίσκομαι στο μπροστινό μέρος της σκηνής, αν είναι επωφελές για τους συμπαίκτες μου. Η κριτική δεν θα αλλάξει τον τρόπο που παίζω και ζω. Εάν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, δεν με πειράζει. Νομίζω ότι ολόκληρη η ομάδα είναι ευτυχισμένη».

Υπενθυμίζουμε πως ο 24χρονος φορ ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και συγκεκριμένα, αρνείται να εμπλακεί με χορηγούς στοιχηματικές εταιρείες και επωνυμίες fast-food.