Βαλντεράμα: «Να... ξαναγίνει Χάμες για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, από αυτόν εξαρτάται»

Ο θρυλικός Κάρλος Βαλντεράμα αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση του Χάμες Ροντρίγκες, ενόψει και των φιλικών αναμετρήσεων της εθνικής Κολομβίας με Γουατεμάλα και Μεξικό.

Βαλντεράμα: «Να... ξαναγίνει Χάμες για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, από αυτόν εξαρτάται»

Στην κλήση του Χάμες Ροντρίγκες στην εθνική Κολομβίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας, Κάρλος Βαλντεράμα, τονίζοντας ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα πρέπει να επιστρέψει στις μεγαλειώδεις εμφανίσεις. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θα αντιμετωπίσει σε φιλικά παιχνίδια τη Γουατεμάλα και το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Κάρλος Βαλντεράμα σε δηλώσεις του στο «Sports Blog» του «Blu Radio», σημείωσε:

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι τον Χάμες Ροντρίγκες πρέπει να τον ξαναπάρουμε πίσω, καταλαβαίνετε τι εννοώ... Ο Χάμες είναι ξεχωριστός. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, να επιστρέψει, είναι παίζοντας και εξαρτάται από αυτόν. Αυτό δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τον Λορένσο, τον Πέκερμαν, τον Ρουέδα, τον Βαλντεράμα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τον έχουμε ξανά πίσω όπως πρέπει», είπε σχετικά και πρόσθεσε:

«Ο Χάμες μπορεί να έκανε λάθη, αλλά πρέπει να του δώσουμε ένα χέρι βοήθειας, πρέπει να θυμόμαστε, να μην ξεχνάμε. Πρέπει να ξαναγίνει όπως πριν για το ποδόσφαιρο της Κολομβίας, αλλά και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αλλά επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από αυτόν, από κανέναν άλλον.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Χάμες είναι να παίξει. Όταν δεν παίζεις, όταν τραυματίζεσαι ή αποβάλλεσαι, είσαι χωρίς ρυθμό, ενώ, εάν παίζεις, ανακτάς την επαφή με τον κόσμο, τον ρυθμό. Είναι προφανές ότι ο Χάμες δεν ξέχασε να παίξει ποδόσφαιρο, θα αισθανθεί καλά σωματικά, αλλά αυτό επιτυγχάνεται παίζοντας. Αυτό είναι που εγώ θέλω».