Euro U19: Πρεμιέρα με το «δεξί» η Εθνική, 2-0 την Ελβετία στη Νιόν

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε 2-0 την Ελβετία στη Νιόν και ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της στον 1ο προκριματικό όμιλο του Euro U19.

Euro U19: Πρεμιέρα με το «δεξί» η Εθνική, 2-0 την Ελβετία στη Νιόν

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την πορεία της στα προκριματικά του Euro U19. Στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε 2-0 την Ελβετία στη Νιόν και πανηγύρισε το παρθενικό της τρίποντο στο γκρουπ.

Η «γαλανόλευκη» βρήκε τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα στο 21’ με το τέρμα που σημείωσε ο Σπυράκος, ενώ στην επανάληψη διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κούτσια στο 85’ και «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Ελβετών καταγράφτηκε στο 56’ με το δοκάρι του Νάντο Τογκενμπέργκερ της Λουκέρνης, ενώ δοκάρι είχε και η Εθνική μας στο 27’ με τον Χρήστου.

Με τη νίκη αυτή, η Ελλάδα ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με την Τσεχία, η οποία νωρίτερα είχε κερδίσει την Ανδόρα με το ευρύ 3-0. Την επόμενη αγωνιστική (24/9) η Εθνική θα υποδεχτεί την Ανδόρα, ενώ η Τσεχία την Ελβετία.

Η ενδεκάδα της Εθνικής: Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Φίλων, Κεραμίτσης (63’ Νικολάου), Χρήστου, Τσίκος (75’ Γκούμας), Κούτσιας (87’ Κυριόπουλος), Σμυρλής (75’ Γκολφίνος), Κωττάς, Σπυράκος (87’ Τασιούρας), Αλεξίου.