Ισπανία: Τιάγκο και Ανσού Φάτι εκτός αποστολής του Λουίς Ενρίκε - «Πρώτη» για Νίκο Γουίλιαμς

Ο μέσος της Λίβερπουλ, Τιάγκο και ο κυνηγός της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φάτι, δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Ισπανίας για τα παιγνίδια του Nations League με την Ελβετία και την Πορτογαλία.

Ισπανία: Τιάγκο και Ανσού Φάτι εκτός αποστολής του Λουίς Ενρίκε - «Πρώτη» για Νίκο Γουίλιαμς

Ο Τιάγκο συμμετείχε στην νίκη της Λίβερπουλ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League επί του Άγιαξ στα μέσα της εβδομάδας, αλλά αυτό ήταν μόνο το τρίτο του ξεκίνημα ως βασικός στην σεζόν μετά από πρόσφατα προβλήματα με τους μηριαίους.

Ο 31χρονος αποχώρησε από τους αγώνες του Nations League του Ιουνίου λόγω τραυματισμού και ο προπονητής των «φούριας ρόχας», Λουίς Ενρίκε τον άφησε εκτός από την τελευταία του αποστολή 25 παικτών - την τελευταία του επιλογή πριν ονομάσει τις επιλογές του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρόλο που ο Τιάγκο τελευταία δεν ήταν βασικός για τη χώρα του, τα νέα θα έρθουν ως ώθηση για τον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, καθώς θέλει να προετοιμάσει την ομάδα του για εννέα παιχνίδια - συμπεριλαμβανομένων των αναμετρήσεων της Premier League εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ - τον Οκτώβριο.

Εκτός έμεινε και ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φάτι, όπως και ο πρώην αρχηγός Σέρχιο Ράμος, παρά την επιστροφή του από μακροχρόνια απουσία ελέω τραυματισμού.

Ανακοινώνοντας την επιλογή των παικτών του ενώ έκανε ποδήλατο σε λόφους κοντά στη Μαδρίτη, ο Λουίς Ενρίκε προσέφερε μερικές εκπλήξεις, δίνοντας τις πρώτες κλήσεις στον Νίκο Γουίλιαμς της Αθλέτικ Μπιλμπάο και στον επιθετικό της Ρεάλ Μπέτις, Μπόρχα Ιγκλέσιας, ο οποίος έχει σκοράρει τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες ισπανικού πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Ουίλιαμς και συμπαίκτης του στην Μπιλμπάο, ο Ινάκι, θα παίξει για την Γκάνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφού άλλαξε την επιλογή του από την Ισπανία στη χώρα των γονιών του, αλλά ο εξτρέμ αποδέχθηκε την κλήση της Ισπανίας.

Ο Μάρκο Ασένσιο έχει μπει στην ομάδα παρά τον μικρό χρόνο συμμετοχής στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο μέσος της Βαλένθια, Ούγκο Γκιγιάμον, συμπεριλήφθηκε ως αμυντικός από τον Λουίς Ενρίκε.

Η Ισπανία, η οποία προηγείται κατά ένα βαθμό στον όμιλο 2 της League A, φιλοξενεί την Ελβετία στη Σαραγόσα στις 24 Σεπτεμβρίου και παίζει με την Πορτογαλία στη Μπράγκα τρεις ημέρες αργότερα.

Αναλυτικά η αποστολή της Ισπανίας

Τερματοφύλακες: Ουνάι Σάιμον, Ρόμπερτ Σάντσες, Ντέιβιντ Ράγια

Αμυντικοί: Καρβαχάλ, Γκαρσία, Άλμπα, Αθπιλικουέτα, Γιορέντε, Τόρες, Γκαγια, Γκιγιαμόν

Μέσοι: Ρόντρι, Σέρχιο Μπουσκέτς, Κόκε, Γκάβι, Κάρλος Σόλερ, Πέντρι, Μάρκος Γιορέντε

Επιθετικοί: Μοράτα, Ιγκλέσιας, Τόρες, Σαράμπια, Νίκο Γουίλιαμς, Ασένσιο, Πίνο