Ελλάδα-Β. Ιρλανδία: Στη Ριζούπολη η αναμέτρηση για το Nations League

Η Ελλάδα υποδέχεται τη Β. Ιρλανδία στις 27 Σεπτεμβρίου για το Nations League. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ ο αγώνας θα γίνει στη Ριζούπολη. 

Ελλάδα-Β. Ιρλανδία: Στη Ριζούπολη η αναμέτρηση για το Nations League

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Το γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» θα είναι τελικά η έδρα της Εθνικής Ανδρών στον τελευταίο αγώνα του ομίλου της για το UEFA Nations League 2022-23, με αντίπαλο τη Βόρειο Ιρλανδία, στις 27 Σεπτεμβρίου 2022.

Η επιλογή αυτή κρίθηκε υποχρεωτική και επιβεβλημένη, βάσει των κανονισμών της UEFA (άρθρο 22 παρ. 04 της προκήρυξης διεξαγωγής του UNL), και παρότι η ΕΠΟ είχε δηλώσει ως έδρα της Εθνικής ομάδας στο UNL το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου από τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Οφείλεται δε αποκλειστικά και μόνο στην ενεργοποίηση του σχετικού δικαιώματος για αλλαγή της έδρας διεξαγωγής επισήμου διεθνούς αγώνα εκ μέρους της φιλοξενούμενης Ομοσπονδίας της Βορείου Ιρλανδίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η διαμονή και μετακίνηση των 600 φιλάθλων που δήλωσε ότι θα έρθουν στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι η ΕΠΟ είχε αποδεχθεί εγγράφως αρχικό αίτημα της Π.Ο. της Βορείου Ιρλανδίας και είχε αναλάβει την διευθέτηση της διαμονής/μετακίνησης των Ιρλανδών φιλάθλων προς και από τον Βόλο, στη συνέχεια ωστόσο η φιλοξενούμενη ομοσπονδία υπαναχώρησε της θέσης της και ζήτησε από την UEFA την αλλαγή της έδρας διεξαγωγής του αγώνα.

Κατόπιν αυτών, η νέα έδρα της Εθνικής μας επιλέχθηκε και συμφωνήθηκε με την UEFA, στη βάση της υφιστάμενης λίστας διαθέσιμων γηπέδων, που πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν διεθνή παιχνίδια Εθνικών Ομάδων και έχουν ήδη δηλωθεί και πιστοποιηθεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΠΟ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δήμο Βόλου και τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, καθώς και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και τον πρόεδρό της Μιλτιάδη Καλόγηρο, οι οποίοι από την πλευρά τους έκαναν τα πάντα για τη διεξαγωγή του αγώνα με τη Βόρειο Ιρλανδία στον Βόλο, όπως άλλωστε συνεισέφεραν τα μέγιστα και στη διεξαγωγή των δύο εντός έδρας αγώνων της Εθνικής στον Βόλο με Κύπρο και Κόσοβο τον περασμένο Ιούνιο.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όλα τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας δηλώνουν, επιπλέον, ευγνώμονες στους Βολιώτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για την ανεπανάληπτη στήριξη τους στα παιχνίδια του Ιουνίου. Η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη και αποτυπώθηκε στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Στον Βόλο οι Εθνικές μας ομάδες βρήκαν αναμφίβολα "το σπίτι τους", γι αυτό και η Εθνική Γυναικών έχει ήδη προγραμματίσει να δώσει τον σημαντικό αγώνα, της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου, με την Ουαλία στις 02 Σεπτεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η ΕΠΟ ευχαριστεί, τέλος, τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα που συναίνεσε άμεσα στην παραχώρηση του γηπέδου «Γεώργιος Καμάρας».

Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι Ελλάδας-Βορείου Ιρλανδίας είναι το τελευταίο της Εθνικής Ανδρών στον 2ο όμιλο της League C του UEFA Nations League και η Εθνική μας Ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδο στη League B και το μελλοντικό δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες κατάταξης για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024».