Πογέτ: «Η Εθνική πρέπει να επιστρέψει, ήταν πολύ καλή από το 2004 έως το 2014»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για το 2004 και την κατάκτηση του Euro αλλά και την επιστροφή της Ελλάδας

Πογέτ: «Η Εθνική πρέπει να επιστρέψει, ήταν πολύ καλή από το 2004 έως το 2014»

Πηγή έμπνευσης χαρακτήρισε ο Γκουστάβο Πογέτ το έπος της Εθνικής ομάδας το 2004 σε συνέντευξή του στο Four-Four-Two.

«Αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα. Για πολλούς ανθρώπους, φαίνεται αδύνατο να κάνει κάτι παρόμοιο. Αλλά ίσως πριν από αυτό ήταν το ίδιο. Έκαναν κάτι ξεχωριστό», είπε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας.

«Η ιδέα εδώ, είναι να φέρουμε την εθνική ομάδα στο επίπεδο που περιμένουν, γιατί ήταν πολύ καλή από το 2004 έως το 2014, αλλά δεν έχει φτάσει σε τελικούς τουρνουά από τότε. Πρέπει να επιστρέψει», ξεκαθάρισε ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Για να είμαι ειλικρινής, ήλθα στην Ελλάδα για έναν διαφορετικό λόγο, για να δω έναν αγώνα που ακυρώθηκε λόγω Covid-19, οπότε έκανα μερικές συναντήσεις με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που γνωρίζω. Κάποιος μου είπε: "Ξέρεις ότι ο προπονητής της εθνικής ομάδας φεύγει;". Αυτό με οδήγησε σε μια άλλη συνάντηση, μετά σε μια άλλη και υποθέτω ότι ήταν η ώρα. Πάνω κάτω, γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό βοήθησε πολύ. Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες», είπε ο Πογέτ.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι είχα δουλέψει πριν στην ΑΕΚ. Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος, είναι ότι αυτό σε βοηθάει για να μάθεις τη νοοτροπία. Αν ήταν μια ολοκαίνουργια κουλτούρα, θα ήταν λίγο πιο δύσκολο, θα χρειαζόταν μερικούς μήνες ακόμα. Έκανα αυτήν την κουβέντα, γιατί πήγε καλά η δουλειά στην ΑΕΚ.

Είναι τελείως διαφορετικό, το συνηθίζω ακόμα. Είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Είσαι σε έναν ρυθμό για ενάμιση μήνα, μετά μαζεύεται η ομάδα και πηγαίνεις από τα 60 στα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Μέχρι στιγμής, το έχω απολαύσει. Είναι πάντα ωραίο όταν κάνεις κάτι διαφορετικό, χωρίς να υπάρχει μονοτονία. Μέχρι στιγμής, είμαι ευχαριστημένος, αλλά, όπως ο,τιδήποτε στο ποδόσφαιρο, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα. Όταν παίζουμε παιχνίδια, όλοι κοιτάζουν την ομάδα. Αλλά τους μήνες που δεν υπάρχουν ματς, όλοι ξεχνούν τις εθνικές ομάδες, ασχολούνται με τους συλλόγους. Όταν πλησιάζει το επόμενο παιχνίδι, τότε επιστρέφουν», συμπλήρωσε ο Πογέτ.