Μαντσίνι: «Σκέφτηκα να αποχωρήσω από την εθνική Ιταλίας»

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποκάλυψε ότι σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της Ιταλίας, τόσο μετά την κατάκτηση του Euro 2020 όσο και μετά τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Μουντιάλ 2022.

Μαντσίνι: «Σκέφτηκα να αποχωρήσω από την εθνική Ιταλίας»

Για τη θέση του στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και αποκάλυψε ότι σκέφτηκε δύο φορές να αποχωρήσει από την «σκουάντρα ατζούρα». Όπως σημείωσε ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, η πρώτη ήταν αμέσως μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέρσι το καλοκαίρι, ενώ η δεύτερη μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

«Πετύχαμε ένα θαύμα, αλλά όχι μόνο στο Euro: παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο για τρία χρόνια. Συμβαίνει να κερδίσεις ένα μεγάλο τουρνουά όταν όλα λειτουργούν τέλεια για έναν μήνα. Αλλά για μας δεν ήταν μόνο αυτή η περίπτωση: φτιάξαμε με αποφασιστικότητα τον δρόμο μας, δώσαμε πολλά σημαντικά παιχνίδια, όχι μόνο επτά.

Από τότε που έγινα προπονητής, είχα πάντα έναν στόχο: να κερδίσω το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έναν χρόνο πριν, κρατώντας την κούπα στα χέρια μου, είπα στον εαυτό μου “Θα κερδίσουμε το ένα μετά το άλλο”. Αυτό δεν θα γίνει, αλλά θα συνεχίσω να σκέφτομαι ότι θα το κερδίσουμε», είπε αρχικά ο Μαντσίνι σε δηλώσεις του στην «Gazzetta Dello Sport» και πρόσθεσε:

«Σκεφτόμουν σοβαρά να φύγω. Τόσο μετά την κατάκτηση του Euro, όσο και αφού χάσαμε την πρόκριση για το Μουντιάλ. Ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση στη δεύτερη περίσταση».