Μασούρας: «Ο Πογέτ έφερε διαφορετική νοοτροπία - Ο Ολυμπιακός μας τα παρέχει όλα στην εντέλεια»

Ο Γιώργος Μασούρας αναφέρθηκε στα τέσσερα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στο Nations League, την καλύτερή του θέση μέσα στο γήπεδο αλλά και τα σενάρια για το μέλλον του. 

Μασούρας: «Ο Πογέτ έφερε διαφορετική νοοτροπία - Ο Ολυμπιακός μας τα παρέχει όλα στην εντέλεια»

Ο Γιώργος Μασούρας παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στην οποία μίλησε για τις αλλαγές τις οποίες επέφερε ο Γκουστάβο Πογέτ, τα όσα άφησε στην ομάδα το πέρασμα του Φαν Σιπ, την καλύτερη θέση του στο γήπεδο αλλά και τα σενάρια που τον συνδέουν με μια μεταγραφή μακριά από τον Ολυμπιακό.

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με προηγούμενες χρονιές: «Τα πράγματα πάνω κάτω στο σύνολο, δηλαδή και οι παίκτες και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας είναι ίδια. Ο νέος προπονητής έχει φέρει μια νοοτροπία διαφορετική. Βρήκε μια πολύ καλή κατάσταση, αφού ο προηγούμενος προπονητής έχει πολύ μεγάλη συμβολή, αλλά συνεχίζει με έναν δικό του τρόπο να μας εμπνέει. Μπαίνουμε πιο σοβαροί και μπορούμε να παίρνουμε νίκες».

Για το τι διατήρησε από τον Φαν Σιπ και τι προσπάθησε να βελτιώσει ο Πογέτ: «Τον έζησα μόνο στην τελευταία κλήση, είναι πιο κυνικός σαν προπονητής μέσα στο γήπεδο. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέραν από τη νίκη, ο τρόπος που θα έρθει ή κατάσταση της ομάδας. Ο προηγούμενος είχε μια άλλη φιλοσοφία. Από την στιγμή που παίρνουμε τα αποτελέσματα, δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο».

Για το αν μας ταιριάζει αυτή η λογική: «Δεν είναι ότι παίρνει μόνο το αποτέλεσμα η Εθνική, είδαμε λίγο πιο ωραία πράγματα. Κράτησε την ομάδα όπως ήταν και πρόσθεσε μια μεγαλύτερη σκληράδα στο παιχνίδι της. Βάζει μόνο το αποτέλεσμα πάνω από όλα. Υπάρχει άλλος προσανατολισμός, για παράδειγμα στις στημένες φάσεις έχει άλλη προσέγγιση, θέλει man to man».

Για το ότι με το Κόσοβο παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο: «Θα συμφωνήσω, βέβαια όλα είναι και θέμα ψυχολογίας. Αν έρχεσαι από 3Χ3 δεν υπάρχει η πίεση που υπήρχε πριν, όταν δεν ερχόταν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το απολαύσαμε περισσότερο και βγήκε και στο παιχνίδι αυτό».

Για την παρουσία του κόσμου στον Βόλο και το καλό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες, ανεξάρτητα των ομάδων που ανήκουν: «Το έχουμε κατακτήσει αυτό, υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που πραγματικά θέλουν να παίζουν στην Εθνική. Το θέλω κι εγώ πολύ, το απολαμβάνουμε παρά την κούραση. Δεν είχα αντίστοιχη εμπειρία με την Εθνική, είναι διαφορετικό τελείως. Ο κόσμος είχε πολύ μεγάλη συμβολή και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, το έβλεπες. Η επαρχία έχει την ανάγκη να υποστηρίζει την Εθνική και το χαρήκαμε».

Για την «τακτοποίηση» της άμυνας και αν βγάζει μια ασφάλεια αμυντικά η Εθνική: «Εκ του αποτελέσματος τα πήγαν τέλεια αμυντικά, αλλά υπάρχει μια γενικότερη λειτουργία που βοηθάει. Ο προπονητής μοιράζει ευθύνες και ο καθένας έχει τον ρόλο του, αυτό βοηθάει και τα παιδιά της άμυνας και εμάς».

Για το που κινείται καλύτερα στο γήπεδο ο ίδιος: «Γενικά η θέση του επιθετικού και του κλασικού εξτρέμ έχει μικρότερες ευθύνες αμυντικά και προσφέρει περισσότερες δυνάμεις για την επίθεση. Το απολαμβάνω να παίζω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, μου αρέσει να εργάζομαι, να συμμετέχω και σε άμυνα και σε επίθεση».

Για το μέλλον του και τα μεταγραφικά σενάρια: «Συζητούμε για τον Ολυμπιακό, όχι κάποια τυχαία ομάδα, έτσι; Αισθάνομαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Μας τα παρέχει όλα, από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι όλα στην εντέλεια για να προσφέρουμε αυτό που πρέπει. Η ευρωπαϊκή προοπτική μας ιντριγκάρει όλους και θέλουμε να φέρουμε μια επιτυχία στην ομάδα».