Εθνική: Η σταθερή άμυνα «βλέπει» Τούρκους και Ουκρανούς!

Η αλάνθαστη άμυνα της Εθνικής αποκτά σταθερότητα και ετοιμάζεται για τα πιο δύσκολα. Τι ρεκόρ πάει να γίνει σε αυτή την πρώτη φάση του Nations League. 

Εθνική: Η σταθερή άμυνα «βλέπει» Τούρκους και Ουκρανούς!

Η Εθνική ολοκλήρωσε με το απόλυτο βαθμών την φάση των τεσσάρων διαδοχικών αγώνων στον όμιλο του Nations League εξασφαλίζοντας την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης και το μπόνους των play off εάν αποκλειστεί από τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τα γκολ του Μπακασέτα στα πρώτα παιχνίδια και αυτά των Γιακουμάκη, Μάνταλου στο τελευταίο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τις νίκες, με την ελληνική ομάδα να είναι η μοναδική από αυτές που έχει παίξει τέσσερα ματς και έχει πετύχει ισάριθμες νίκες σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Θα μπορούσε να το κάνει η Γεωργία αλλά έφερε 0-0 με την Βουλγαρία, μπορούν να το πετύχουν η Ουκρανία και η Τουρκία.

Σημαντικό είναι όμως και το «μηδέν» παθητικό. Υπερπολύτιμος παράγοντας επιτυχιών και διακρίσεων, διαχρονικά. Κι η Εθνική έχει βρει μια πολύ σταθερή αμυντικά τετράδα μπροστά από τον Βλαχοδήμο, με τους Μπάλντοκ, Τσιμίκα στα πλάγια και τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο στόπερ. Με τους δύο πρώτους να έχουν την εμπειρία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά και τους άλλους δύο να παίζουν με επιτυχία στο εξωτερικό. Όπως βέβαια και ο εξαιρετικός γκολκίπερ της ομάδας.

Η άμυνα της Εθνικής ετοιμάζεται για μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά σαφώς έχει πάρει τα πάνω της από αυτά τα τέσσερα ματς. Γκολ στους αγώνες τους έως τώρα στο Nations League δεν έχουν δεχτεί η Ουκρανία (σε δύο ματς) στη δεύτερη κατηγορία και η Τουρκία (σε τρία ματς) στην τρίτη κατηγορία. Είναι και αυτό ένα πρόσθετο κίνητρο για την Εθνική για τα παιχνίδια που απομένουν, πέραν των έξι σερί νικών. Κάτι που έχει να συμβεί από τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.