Ελλάδα-Κύπρος 3-0: Στο ρελαντί και περιμένει το Κόσοβο

Η Ελλάδα νίκησε πολύ εύκολα με σκορ 3-0 την Κύπρο στο Πανθεσσαλικό χάρη σε γκολ των Μπακασέτα (8'), Παυλίδη (20') και Λημνιού (48').

Ελλάδα-Κύπρος 3-0: Στο ρελαντί και περιμένει το Κόσοβο

Τη ζωή της εύκολη έκανε η Ελλάδα στο παιχνίδι με την Κύπρο την οποία και νίκησε με σκορ 3-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και πέτυχε την τρίτη της νίκη στο Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην έπιασε τρομερή απόδοση, αλλά η διαφορά ποιότητας φάνηκε και η νίκη ήρθε πολύ εύκολα χάρη στα γκολ των Μπακασέτα (8'), Παυλίδη (20') και Λημνιού (48'), ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο τελευταίο δευτερόλεπτο και παγώνοντας τους πάντες.

Σε τέσσερις αλλαγές προχώρησε ο Γκουστάβο Πογιέτ στην αρχική ενδεκάδα της Ελλάδας σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στο Κόσοβο. Χρησιμοποίησε Παυλίδη και Δουβίκα μαζί με τον Λημνιό μπροστά, ενώ διατήρησε στην ενδεκάδα τον Μπακασέτα και τον Μάνταλο. Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Δεν κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, οι γραμμές δεν είχαν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους.

Παρόλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε πολύ γρήγορα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Η… συνταγή γνωστή για την Εθνική μας ομάδα, αφού πάλι στο πρώτο του σουτ ο Τάσος Μπακασέτας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη συνέχεια πίεσε ψηλά τους Κύπριους και στο 20' ανάγκασε την άμυνα τους σε ένα εύκολο λάθος. Ο Μπακασέτας σε εκείνο το σημείο σέρβιρε στον Παυλίδη και εκείνος πέτυχε το 2-0. Στο 25' η Εθνική μας έχασε με τραυματισμό τον Χατζηδιάκο γεγονός που φάνηκε να την επηρεάζει και υπήρξαν στιγμές που έδειχνε να παίζει με τη φωτιά. Από ένα σημείο και μετά η Ελλάδα έβγαλε και κόπωση, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Στην επανάληψη η Ελλάδα μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά και πίεσε τους Κύπριους. Οι ποδοσφαιριστές του Γκουστάβο Πογιέτ βρήκαν το τρίτο γκολ στο 48' με ωραία ενέργεια και άψογο τελείωμα από τον Λημνιό. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πάντα τελείωσαν και το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Κύπρος από την πλευρά της προσπάθησε να βρει ένα γκολ και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Ελλάδα έκανε διαχείριση του σκορ και των δυνάμεων της με τον Γκουστάβο Πογιέτ να προχωράει σε αλλαγές προσώπων για να τους δώσει ανάσες. Υπάρχει και το παιχνίδι με το Κόσοβο και θέλει να έχει ποδοσφαιριστές ξεκούραστους στο ματς της Κυριακής.

Μικρογραφία

Ελλάδα-Κύπρος 3-0

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Μπόγκναρ (Ουγγαρία)

Σκόρερ: 8' Μπακασέτας, 20' Παυλίδης, 58' Λημνιός

Κίτρινες: 45+3 Σιώπης, 52' Λουΐζου

Συνθέσεις

Ελλάδα: Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (25' Τζαβέλλας), Τσιμίκας – Σιώπης (52' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος (52' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (81'Παπανικολάου) – Λημνιός, Δουβίκας (46' Μασούρας), Παυλίδης

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Γκόγκιτς, Κατελάρης (46' Λαΐφης), Κορρέα, Πίττας, Αρτυματάς, Χάμπος, Ν. Ιωάννου (64' Παναγιώτου), Παπουλής (74' Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64' Τζιόνης), Σωτηρίου (46' Χριστοφή).