Γαλλία: Πρώτη κλήση για Κονατέ, αντικαθιστά τον Βαράν

Την πρώτη του κλήση από τον Ντιντιέ Ντεσάν έλαβε ο Ιμπραχίμα Κονατέ της Λίβερπουλ αντικαθιστώντας τον τραυματία Ραφαέλ Βαράν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας 

Γαλλία: Πρώτη κλήση για Κονατέ, αντικαθιστά τον Βαράν

Την πρώτη του κλήση στην Εθνική Γαλλίας έλαβε ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Ιμπραχίμα Κονατέ προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ραφαέλ Βαράν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο οποίος είναι τραυματίας.

Ο Βαράν αντικαταστάθηκε στο 61ο λεπτό της συνάντησης της Γαλλίας με την Δανία για το Nations League την περασμένη Παρασκευή. Την θέση του πήρε ο Γουίλιαμ Σαλιμπά της Άρσεναλ.

Ο 23χρονος στόπερ της Λίβερπουλ είχε μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στην Αγγλία κατακτώντας το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ ενώ ξεκίνησε βασικός και στον τελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Συνολικά έπαιξε 29 φορές με την φανέλα της Λίβερπουλ μετά την μεταγραφή του για 36 εκατομμύρια λίρες το περασμένο καλοκαίρι από την Λειψία.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει εντός και εκτός έδρας την Κροατία και ενδιάμεσα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αυστρία για το Nations League.